mapy.com - telefon se při navigaci přehřívá

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
teufel

mapy.com - telefon se při navigaci přehřívá

#1 Příspěvek od teufel »

Mám postarší telefon XIAOMI MI A3. V telefonu mám aplikaci mapy. Když zapnu navigaci, telefon se začne přehřívat a procenta nabití baterie rychle ubývají. Nakonec - asi po čtvrt až půl hodině - se telefon vypne, protože je přehřátý. Dřív to bylo v pohodě. Žádná jiná aplikace to nedělá. Máte někdo podobnou zkušenost?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Zkus vypnout on-line navigaci a přejít na off-line mapy. Šmatlofoun nebude přijímat zároveň GSM a GPS. Jinak obecně ano, při provozu GPS apek (bez rozdílu) roste spotřeba kvůli neustálým opakovaným výpočtům polohy. Já proto například v momentě, kdy zapnu v autě na founu navigaci, automaticky zapínám i vnější nabíječku, abych ušetřil baterku.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
JiriTom

#3 Příspěvek od JiriTom »

Pokud dostačuje jenom slovní navigace ( mě ano ) tak:
- nastav povolení běhu mapy.com na pozadí
- spusť mapy.com a nastav trasu
- až mobil začne navigovat vypni displej
I po hodinách navigace jenom hlasem je mobil zcela studený... :)
Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo. Dezolát má ve všem jasno, nikdy nepochybuje...
PotPalo

#4 Příspěvek od PotPalo »

Druhá možnosť je zabezpečiť si pre mapy nejaký starý tablet. Mám odskúšané, že zatiaľ čo mobil za asi 4 hodiny zožerie batériu o 50%, tak tablet pri tej istej činnosti sotva o 20%. Ako bonus je väčší displej. A mobil sa pri mapách zahrieva aj keď doma prezerám offline mapu. Buď je to už starou batériou, alebo slabým procesorom na steroidoch.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“