Philips FW650C/41 - rozmery gumičiek

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
KUBO

Philips FW650C/41 - rozmery gumičiek

#1 Příspěvek od KUBO »

Zdravím všetkých. Nemá niekto v poznámkach aké rozmery majú gumičky pre kazetové mechaniky a CD vo veži Philips FW650C/41.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
NEMAS

#2 Příspěvek od NEMAS »

Dobrý den,
pokud by to Vám pomohlo , tak je možné neznámé řemínky určit pomocí tohoto postupu. Také jsem to byl nucen občas použít ( postup níže uvedený je od Ai, ale já to tak dělal i před tím než byla AI).

( Postup je od AI - ale funkční )
1. Jak změřit dráhu (pokud řemínek chybí nebo je rozteklý)Pokud starý řemínek nemáte, musíte změřit obvod přímo na kladkách v kazetové mechanice nebo pod CD karuselem:Vezměte tenký nepružný provázek nebo nit.Omotejte ho přesně kolem obou kladek (řemenic), kudy řemínek normálně vede.Provázek napněte (ale netahejte, aby se nenatáhl) a v místě, kde se konce kříží, udělejte fixou značku.Provázek narovnejte a změřte délku k pravítku – tím získáte vnitřní obvod dráhy.Výpočet průměru: Změřený obvod v milimetrech vydělte číslem 3,14 (π). Získáte tak průměr dráhy.Odečet pro tah: Nový řemínek musí být napnutý, aby neprokluzoval. Od výsledného průměru odečtěte 10 % až 15 %. Výsledné číslo je vnitřní průměr řemínku, který potřebujete koupit.
2. Jak změřit starý řemínek (pokud je vcelku, ale vytahaný)Pokud gumičku máte, ale kazeťák kvůli ní utíká nebo CD mechanika nevyjíždí, je gumička vytahaná:Měření přeložením: Vyjměte řemínek, položte ho volně na stůl a přeložte ho napůl tak, aby vznikla rovná dvojitá linka. Změřte délku této linky v milimetrech (tzv. fold length).Výpočet: Vynásobte tuto délku dvěma, abyste získali celkový obvod, a opět vydělte 3,14 pro získání průměru.Protože je řemínek vytahaný, od finálního průměru odečtěte zhruba 5 % až 10 %.3. Tloušťka a profilU modelu Philips FW650C/41 hledejte výhradně čtvercový profil (Square belt).Pro kazetovou mechaniku se standardně používají čtvercové řemínky o tloušťce průřezu 1,0 mm nebo 1,2 mm.Pro CD karusel / šuplík bývá řemínek o něco silnější, obvykle 1,2 mm až 1,5 mm.

A různé řemínky mají např. v AME.cz . Už jsem jich tam poměrně dost nakoupil . Dělal jsem to tak, že naměřené údaje jsem bral jako střední údaj a vybral jsem si řemínek co nejvíce odpovídají tomu naměřenému v minimální mínusové toleranci a pak nějaký o trochu menší a další o trochu větší ( to kvůli poštovnému, abych nemusel doobjednávat třeba jeden kus ). Ceny řemínků nejsou nikterak závratné a ty co se nepoužijí hned se mohou hodit jindy.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Dristy z chatbota sem kopirovat nemusis. KUBO metodu na zmeranie urcite pozna.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Rozměry v žádném z notesů nemám, takže tip: jestli to má stejné mechaniky se společným motorem, jako FW545, tak do něj jsem vybral z této sady, ani jsem na nastavení rychlosti nemusel sahat. A od té doby se hodily i další rozměry do jiných kazeťáků.
Za tu cenu ta sada stojí, i když ti jich hodně zbude.
KUBO

#5 Příspěvek od KUBO »

Vďaka za tip Hill. Chcel som pred rozobratím mať už gumičky doma. Asi to rozoberiem a špagátovou metódu premeriam. Myslel som, či niekto nemá v zápisoch tie rozmery, keď to niekedy menil.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
jardafiala

#6 Příspěvek od jardafiala »

Tady viewtopic.php?p=1203283 je o tom povídání.

Odkaz opraven
Hill
KUBO

#7 Příspěvek od KUBO »

Tak som nakoniec použil tieto gumičky:
72x1x1
70x1x1
51x1x1 - 2ks
a na CD 42x1,2x1,2
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“