Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od Hubert_79 »

To s těma cenama je furt dokola... Dopis za 1,- Kčs byla podnákladová a silně dotovaná cena. Teď, kdyby dopis stál bůra a stát to mohutně subvencoval, tak zase budete všichni křičet, jakto že do toho stát rve prachy, monopol a podobně.
Ten podnik taky tehdy fungoval v diametrálně odlišném prostředí. Snad není nic těžkého na tom pochopit, že na co si po plyšáku pošta nevydělala (ano, i na přestřelené platy managementu) ji nikdo zvenčí nedal. Takže možná i proto musí bába cpát lidem losy a dopis stojí pomalu dvacku.
O tom, že je to špatně nepolemizuji! Kdyby stát dřív platil, co si objednal a ohlídal si, aby si z toho management nedělal pašalik, tak dnes máme počtu někde jinde. No a nebo ne, to těžko říci, když to tak nebylo.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ruské pošty začaly prodávat pivo

To je aspoň řešení. Navíc to jasně zdůvodnili, zájemců bude určitě hromada. :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#198 Příspěvek od rnbw »

Pivo? Lacna vodka by urcite mala vacsi uspech.
EKKAR

#199 Příspěvek od EKKAR »

Rusi se umějí zlískat jakýmkoliv kapalným prostředkem obsahujícím alkohol. Aby měli "hladinku", mnozí pijou i "oděkolon" neboli kolínskou (Eau de Collogne v originále, "óó-de-kolón" foneticky) - prostě hlavně že je co chlastat ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#200 Příspěvek od Celeron »

Mejlíš se! Na ztřískání jim za prohibice stačilo ráno sežrat kvasnice a zapít to rajčatovou nebo jinou šťávou. Odpoledne, když začal lihovar pracovat ji měli jak vidle. :wink:
Taky jsem to jednou zkusil, výsledek byl vožralej, zeblitej a posranej. :oops:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tomasjedno

#201 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše: "oděkolon" neboli kolínskou (Eau de Collogne v originále, "óó-de-kolón" foneticky)

Já bych teda řekl одеколон (foneticky aděkalón) z francouzského eau de Cologne (foneticky ó d’kolóň) :D
Celeron

#202 Příspěvek od Celeron »

Nojo, ale kolínská není z Francie ale z Kolína nad Rýnem. Původní výrobna byla kousek od Dómu na druhý straně řeky, kdysi jsme se byli ve Farině kouknout.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tomasjedno

#203 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:Nojo, ale kolínská není z Francie ale z Kolína nad Rýnem.
Taky se tak jmenuje, ne? A ještě navíc jí to jméno dal Talián :D
Osmdesat

#204 Příspěvek od Osmdesat »

Česká pošta chystá další vyjebávku, od března zkrouhne cenné balíky a obyčejné balíky na max. hmotnost 10 kg. Dosud jsou do 20 kg. Kdo tyhle služby zná a nenechal se zmanipulovat k posílání balíku do ruky, ví, že jsou relativně levné. Jde o základní poštovní služby nařizované zákonem o poštovních službách. Bohužel tento zákon poštu nenutí posílat balíky těžší nad 10 kg, což je „zajímavé“.
Pošta tedy přitvrzuje a jedinou možností, jak poslat balík nad 10 kg, bude od března dražší služba balík do ruky.
Pro srovnání cenný balík do 15 kg 187 Kč, balík do ruky do 15 kg 229 Kč.

I když, od března bude všechno jinak i co se týče toho „slavného“ balíku do ruky. Pošta je nacení nikoliv na základě hmotnosti, ale na základě rozměru. Budou odstupňované podobně jako prádlo - S, M, L, XL... K březnovému ceníku se bohužel zatím nedostanu, takže jestli půjde o další vyjebávku, nebo to bude pro zákazníka příznivější, je zatím otázka... Každopádně březnem počínaje budou přepážkáři jako penisové měřit balíky a odbavovací lhůty se opět prodlouží...
tomasjedno

#205 Příspěvek od tomasjedno »

Osmdesat píše:Každopádně březnem počínaje budou přepážkáři jako penisové měřit balíky a odbavovací lhůty se opět prodlouží...
Moje oblíbená krabička pro zasílání jako doporučené psaní je 9x13x5 cm. Každou třetí přeměřují (9x13 je minimum a tloušťka 5 je maximum).

Dneska zase jeden balík do ruky - včera podáno, dneska rovnou uloženo na poště, bez simulace pokusu o doručení a beze slova vysvětlení či omluvy.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od Hubert_79 »

Bohužel tento zákon poštu nenutí posílat balíky těžší nad 10 kg, což je „zajímavé“.

Mám pocit, že na Slovensku to mají taky tak. Když mi byl posílán balík, tak měl přes deset kilo a už to nešlo jako standardní balík, ale jen mezinárodní obchodní balík za asi 28€.
A to, proč to zákon nenařizuje je věcí ČTÚ, které stanovuje poště co "musí". Bývalo to 15 kg, nevím, proč to snižovali, zaslechl jsem ruchy a šumy, že je to sjednocení s EU.
Jinak zkušenosti posledních dní:
dvakrát cenný balík - rovnou uložěno
doporučený balíček (tedy naprostý "low-end") - v pondělí posláno (Kolín), v úterý doručeno
balík do ruky (těžké hovado) - včera posláno (jižní Čechy), dnes doručeno
Takže to jde, když se chce nebo jsou lidi, ne že ne...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Osmdesat

#207 Příspěvek od Osmdesat »

Právěže EU vymiňuje, že pošty musejí v rámci EU mezinárodně posílat balíky až do 20 kg. Jenže pouze mezinárodně, na národní úrovni si to asi státy mohou určit samy. To vede k disproporci, kdy cennou zásilku z ciziny nad 10 kg pošta doručit musí.
Pikofarad

#208 Příspěvek od Pikofarad »

sinclair

#209 Příspěvek od sinclair »

Tak tohle je fakt neskutečný.
Ten podnik se evidentně šteluje ne k ozdravení, ale k naprostému dojebání, aby byl při následným prodeji levný..
Jen aby konkurence neudělala nějakou vyjebávku v tom smyslu, že zaprvé zlevní a zadruhé v každým městě např. nad 10.000 včetně zřídí depo s rozvozem i se sběrem.
To by byly dvoukila hřebíky do deklu rakve ČP.
Mám pocit, že už i tak ho momentálně přitloukaj stovkama...
Navíc s tím "materiálem", co tam dneska pracuje - se můžem nachystat na to, že za pár měsíců PS odhlasuje, že zákonem nařízené poštovní služby prostě bude dělat někdo jinej.
Nikdo to jistě neřekne na plnou hubu, ale s tímhle materiálem, co dnes na pobočkách pracuje, nejde nic dělat už teďka.

Na místní balíkovku /už se bývalé balíkové přepážky nějakou chvíli jmenujou "Balíkovny"/ minulý týden posadili cosi, co údajně PC poprvé uvidělo až tam, v práci. Doma ho prý vůbec nemá a neví, k čemu je to dobrý.
Byl jsem tam, odpovídá to přesně tomu, co je o tom tvorovi šířeno.
Teoreticky by to měl být chlap, ale nějak se mi tomu nechce věřit.
To je matroš...
tomasjedno

#210 Příspěvek od tomasjedno »

Abyste si nemysleli, že si s poštou užíváme jen my.
Německá pošta od 1. ledna zavedla, že v “listovních” zásilkách už nelze posílat do zahraničí cokoli jiného než dokumenty. Dříve tuto formu přímo doporučovala pro zasílání drobnějších předmětů/zboží. Tak třeba Großbrief International Eingeschrieben (= doporučeně) s limitem do 0,5 kg stál do ČR 6,20 €.
Od 1. 1. 2019 toto již nelze. Pro firemní zákazníky nabízí Warensendung v podobných cenách, ale je k tomu nutná registrace a minimální počet 5 těchto zásilek do zahraničí kvartálně.
Ostatní zákazníky odkazuje na DHL, kde nejlevnější zásilka se sledováním stojí 11,50 €. Zasílání drobnějších věcí nakoupených na ebay.de se nám tedy malinko asi dvojnásobně prodraží :twisted:
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“