Brousím už asi 3 večery po internetu, podařilo se mi najít nějaké mechanicky podobné snímače. Jako třeba http://www.format1.cz/article.asp?nArti ... nguageID=1
Vypadá to, že se jedná o nějaký standardní typ, protože jsem našel několik výrobců snímače se stejnými mechanickými rozměry. Ze štítku je patrné, že se jedná o můstek napájený 10V určený pro měření hmotnosti do 100kg. Měřil jsem vstupní odpor - 410Ohm, výstupní 350 Ohm. Snímač byl vyhozen jako nefunkční. Když jsem připojil napájení na můstek (10V), vykazoval bez zátěže 2mV na výstupu, což je asi dost velký rozdíl . Na zátěž reaguje změnou výstupního napětí. (Ohýbáním v ruce jsem dosáhl změny asi o 3 mV) Zatím ale nejsem schopen změřit převodní charakteristiku Síla/Uout. Chtěl bych se proto zeptat, jestli by někdo nenašel "datasheet" ze starých katalogů, abych zjistil správné parametry snímače. Při pátrání ke mně došla informace, že kdysi snad existovaly katalogy, ze kterých se dalo podle označení JK 405 ...... určit přesně co je to za typ výrobku atd. Bohužel nikdo v mém okolí tyto katalogy nevlastní.
Tak kdyby náhodou někdo něco věděl, byl bych rád, kdyby si to nenechal pro sebe. Díky.