Delonghi ESAM 5500
Moderátor: Moderátoři
planý poplach, povytiahnuty kabe......
ale keby mal niekto sw 532310161 sw tak poprosim
Prišiel mi na servis 5500 s cz jazykom. Stiahol som data, hodil do môjho a všetko funguje. Mám novú mašinu s 0 kávami
Dúfam že pretáčanie kávovarov nebude hodnotené ako pretáčanie tachometrov. Po prehratí sw stroj melie kávu podstatne dlhšie, tak keby niekto potreboval, tak poradím ako na to. Preprogramovať treba silovú elektroniku, elektroniku LCD a ešte aj osobitne eeprom v LCD elektronike. Zvláda to programátor PICkit 3 za cca 10eur.
Jen tak pro info - ve statistice je cca 14000 uvařených káv + 2000 capucino, cca 2000l protečené vody a jen 13x se za těch 12 let odvápňoval!
Původně jsme jej chtěli oservisovat a prodat - ale přišlo mě, že je to uvnitř vcelku slušný stroj (mechanicky). Na to že uvařil takovou kvantum vypadá uvnitř dost dobře.
Otázka na vás co jej máte - prodat nebo si jej nechat (protože je to dobrý stroj)?
Díky.
Měnil jsem na něm za tu dobu snad vše kromě elektroniky a mlýnku, takže je tam nové čerpadlo, motor s pojezdem protože mu praskla ta kostka na závitové tyči, dále je v něm druhý píst s topným tělesem, druhý generátor páry "podkova".
Jednou za čas odejdou termostaty právě na té podkově, poznám to vždy tak, že nechce vydávat vodu.
Jednou za 1,5 roku vždy praskne výdejník kávy, takže káva teče i mezi tryskami - naštěstí se už nemusí měnit celá dvířka, ale dá se koupit jen samotný výdejník.
Za ta léta už mám druhá tlačítka protože byly ošoupané symboly.
Sem tam stačí namazat silikonovou vazelínou, vyměnit těsnění v pístu a spařovačce a jede pořád jak ďas
Jediné co mě na tomto modelu vadí je to, že v té době se ještě nedělala nádržka s možností montáže filtru na vodu, přesto ale v menu mám možnost instalovat filtr na vodu - to je takový zvláštní paradox. Nicméně řeším to takovýma plovoucíma kapslema od Brity a máme je v nádržce na vodu a světe div se, funguje to.