Další čínský ksindl
Moderátor: Moderátoři
Mně bude bohatě stačit, když bude jeho výrobek kvalitní, bezpečný a jeho vlastnosti budou odpovídat tomu, co uvádí v DS, či v papírech.
Pokud tomu tak bude, tak ať si na štítky místo CE klidně tiskne <->.
Zatím to ale vypadá tak, že to natištěné CE je akorát univerzální kouřová clona na rejžákovy podvody a ojebávky.
Jejich obchodníci si k zákazníkům zdaleka nedovolí tolik, co naši rychlomilionáři k nám.
A když je Prohlášení o shodě zfalšovaný a žádná shoda se vzorem, nebo harmonizovanou normou neexistuje, tak co?
Ano, po krátkých a trpkých zkušenostech s Fairchildem v Aldaxu, považuju Fairchild už za stejný šmejd, jako CDIL či ISC.
Ale jistě, dalo by se široce diskutovat o tom, komu zůstala zaražená hlava hluboko v bolševický prdeli.
Já nechci nic než to, aby kdekoliv vyrobený díl či výrobek odpovídal tomu, co o něm píšou v datasheetu.
Pro mě za mě, ať je vyrobenej třeba v Čečně, mně je to šumafuk stejně tak, jako mi nevadí, že ONS dělá v Mexiku.
Až bude třeba ISC v datasheetu k 2N3773 psát, že může mít Iceo až 1mA, tak budu vědět, na čem jsem a nekoupím.
Mně se jedná o to, že v současnosti už ani nedostávám na výběr mezi šmejdem a kvalitou, třebaže jsem ochoten za kvalitu zaplatit mnohem víc.
Prostě není na výběr - jako v tom GESu, tedy u ryze českého obchodníka, už dávno není BC550 třeba od Philips/NXP.
Jinde jsou a tam i chodím. Úplně každý tu možnost nemá, míň zkušení šmejd považují za běžný, pak jsou zklamaní.
Šmejd, číňanem potištěný fontem/barvou Philipsu a zapouzdřený v přibližně stejném pouzdře, neberu jako výběr, ale jako podvod.
No ano, je to se mnou zbytečný. Já vím.