Zosilnovac SONY TA-FE610R studeny spoj?
Moderátor: Moderátoři
- earthquake
Zosilnovac SONY TA-FE610R studeny spoj?
Chcem vsak poprosit o radu.
Zosilovac sa sprava tak ze po zapnuti a cvaknuti cca 5sec(rele?) normalne funguje akurat posvietenie LED ktora znaci ktory vstup je prepnuty je velmi slaba, vsetko okrem dialkoveho ovladania funguje.
Po cca 15min asi na sekundu vypadne signal a potom uz zacne svietit normalne a ide ovladat dialkou. Asi ked uz sa pristroj zohreje-
Casto uz po 5 minutach prevadzky staci ked po nim v prednej casti zvrchu pristroja buchnem rukou a naskoci podsvietenie LED a uz ide aj DO.
Trufam si to odhadnut na studeny spoj. Pajkovanie nieje problem, len ci ma viete naviest ktore spoje skusit pretavit-prespajkovat, nakolko nemam elektro vzdelanie, aj ked pracujem ako technik PC a bezne menim kondenzatory v PC, LCD a vadne konektory napajania v notebookoch a podobne.
Este ked bol v zaruke tak robil to iste, vtedy to opravili a v popise bolo nieco ako vymna driveru...uz si presne nepamatam. Servisny manual som si stiahol.
Dakujem moc vsetkym ktory by boli ochotny ma naviest co skusit prepajkovat.
- earthquake
- earthquake
- earthquake
"Nič jednoduchšie..."
Často jeden signál/napětí vede i přes několik konektorů. Už tehdy se používaly laciné, niklované konektory a bez pasivace, které i pod tlakem per zásuvek, mohou oxidací nožů a per částečně ztrácet kontakt.
Dokud jsem pár těch větších konektorů nevyčistil a nenakonzervoval /a některé jsem i vyměnil za jiné, pozlacené verze/, tak jsem měl podobný kříž s relativně "mladým" minidisc rekordérem Sony MDS-JE502.
Furt něco to bylo - nepravidelný pohasínání displeje vlivem přechoďáku na velkém konektoru čelního panelu - na pinech žhavení displeje. Občasné nezablokování audio-výstupů při funkcích pause, stop a skip, chrastící sluchátkový výstup. A to ten přístroj nikdy nebyl v nepříznivým klimatu, snad jen 2x-3x jsem jej měl spolu s modelem 500 na letní venkovní akci.
Myslím, že na to přijdeš velmi brzy a že budeš úspěšný. Není to bůhvíjak složitý a překombinovaný přístroj.
Masar Ti radí velmi dobře, poslechni ho a udělej všecko, co píše.
- earthquake
- earthquake
edit: Takovou závadu si musíš "hýčkat", jinak se jí zbavíš ani nebudeš vědět JAK. A co PAK
- earthquake