Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
tomasjedno

#841 Příspěvek od tomasjedno »

Kvicala_r píše:...čekal bych, že ten prehistorický kod zásilky systém po určitém období vyřadí a až po uplynutí karenční doby ho použije znovu, přičemž "zapomene" to předešlé doručení.
Mně se to stalo letos několikrát. Tak během hodiny po podání zásilky, když to prosáklo hlouběji do systémů pošty, se přestala zobrazovat ta historická zásilka a ukázalo to tu novou.
Pikofarad

#842 Příspěvek od Pikofarad »

Hubert_79 píše:Funguje, jen došlo k duplicitě čísla.

U mne nefungoval,nedozvěděl jsem se vůbec nic.Kde mám momentálně zásilku,kdy ji mohu očekávat.Jak je zvykem u PPL a jiných.Za ty ceny co požadují by to mělo být vychytané.Co by se stalo kdyby nějaká banka vydala duplicitní čísla účtů.Soft pošty asi tvoří rekvalifikovaní havíři nebo gynekolog
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od Hubert_79 »

Jak chceš duplicitě předejít? Pouč mne, neznalého. Máš k dispozici formát RRxxxxxxxxxCZ. Obdobný formát používá pro kódy zásilek většina civilizovaného světa, je tedy stanoven mezinárodně.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Pikofarad

#844 Příspěvek od Pikofarad »

Hubert_79 píše:Jak chceš duplicitě předejít? Pouč mne, neznalého.

Prodat někomu co to vytáhne ze sratzek
Sadra17

#845 Příspěvek od Sadra17 »

ten ztrátovej bordel nikdo nekoupí :lol: :lol: :lol: :lol:
lesana87

#846 Příspěvek od lesana87 »

Hubert_79 píše:Jak chceš duplicitě předejít? Pouč mne, neznalého. Máš k dispozici formát RRxxxxxxxxxCZ. Obdobný formát používá pro kódy zásilek většina civilizovaného světa, je tedy stanoven mezinárodně.

Ten číselnej rozsah je jedna miliarda. Za jak dlouho projde Poštou miliarda zásilek typu RR?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#847 Příspěvek od Hubert_79 »

Kousek výše píšu, že těch číslic je devět, ale poslední je kontrolní. Takže vlastně osm.
Ono to není, že někde je číslo 00000001x a někde 99999999x. Když ti to přijde na poštu ("kolo" s 1 nebo 3 tisíci nálepek s kódy), tak tam jsou naprostá hausnumera. Samozřejmě, mělo by se tam, co to tisknou, vědět, jaké série se pustily do oběhu a nejspíš se to i ví. Jenže si objednáš na poštu třeba tři ta kola a už nikdo nehlídá, které se vezme a začne používat.
Ze zkušenosti - ta výše naznačená duplicita se stane poměrně zřídka. Není to nic zásadního - proto je v tom sledování uveden telefén, kam se lze obrátit a tam to vysvětlí.
Roční objem doporučených zásilek je kolem 70 milionů.
pF píše:Prodat někomu co to vytáhne ze sratzek

Velmi věcný a podnětný příspěvek.
tomasjedno

#848 Příspěvek od tomasjedno »

Hubert praví, že devátá číslice je kontrolní. Takže 100 M čísel. To při 250.000 zásilek týdně (Hubert praví, že desetitisíce denně) stačí na 8 let.
Háček bude v tom, že prvních několik číslic asi identifikuje poštu (všechny doporučené dopisy z naší pošty 10007 začínají RR478), čímž se disponibilní počet čísel pro konkrétní poštu drasticky redukuje. Což by se dalo eliminovat automatickým generováním čísel.
Kvicala_r

#849 Příspěvek od Kvicala_r »

Vím, že ty volné pozice jsou číslice, je v tom dohodnutém formátu to, že to můžou být jen čísla? Použitím abecedy by to natáhlo výrazně i kdyby to bylo jen na jedné pozici... :)
tomasjedno

#850 Příspěvek od tomasjedno »

Hubert_79 píše:Roční objem doporučených zásilek je kolem 70 milionů.
Psal jsi, že desetitisíce denně. Teď píšeš, že statisíce denně. Takže nejspíš miliony denně?
Naposledy upravil(a) tomasjedno dne 17 črc 2020, 21:53, celkem upraveno 1 x.
Pikofarad

#851 Příspěvek od Pikofarad »

Hubert_79 píše:Velmi věcný a podnětný příspěvek.

To by se ale zvýšila nezaměstnanost,přisátá poštovní netáhla by skončila na ÚP,možná i Hubert
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#852 Příspěvek od Hubert_79 »

tomasjedno píše:Háček bude v tom, že prvních několik číslic asi identifikuje poštu (všechny doporučené dopisy z naší pošty 10007 začínají RR478)

Nene. Až tam pošleš rekomando za půl roku, tak to číslo bude jiné. Ty číselné řady jsou opravdu náhodné a na poštu to vazbu nemá.
Hele, já vím taky prd, podle jakého klíče se to generuje/přiděluje a proč k té duplicitě ojediněle dojde. Jen jsem "nahlas přemýšlel".
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#853 Příspěvek od Hubert_79 »

Pikofarad píše:
Hubert_79 píše:Velmi věcný a podnětný příspěvek.

To by se ale zvýšila nezaměstnanost,přisátá poštovní netáhla by skončila na ÚP,možná i Hubert

Tak určitě! Všichni jsme tam netáhla, nikdo nic nedělá. Jen kávička o osmé, obídek, po obídku kávička a ve dvě domů. Komu by se to nechtělo dělat :lol:
Jen tak na okraj - věcné argumenty bys v arzenálu nenašel? Místo hloupých urážek?
Naposledy upravil(a) Hubert_79 dne 17 črc 2020, 22:00, celkem upraveno 1 x.
tomasjedno

#854 Příspěvek od tomasjedno »

Hubert_79 píše:Nene. Až tam pošleš rekomando za půl roku, tak to číslo bude jiné.
Máš recht, před půl rokem lepili RR206.
Pikofarad

#855 Příspěvek od Pikofarad »

Hubert_79 píše:Všichni jsme tam netáhla, nikdo nic nedělá

Všichni ne,to netvrdím.Doručovatelky makají ,nachodí denně desítky km.U nás v pohodě,děvčata se snaží.Poštovní ryba zapáchá u hlavy
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“