Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
kovka

#1036 Příspěvek od kovka »

Možná trochu mimo téma ale je to o Alíkovi.
Poslední asi tak 2-3 měsíce je stejný produkt z mojí historie nákupu dražší a často u stejného prodejce už není "free shiping".
Nebo, vyberu věc, na stránce vidím cenu, 2,55US a doprava zdarma, dám koupit a na účtu k zaplacení se zobrazí 1,56US za zboží plus doprava 1,04US celkem 2,60US
Sadra17

#1037 Příspěvek od Sadra17 »

tohle dělení začlo kvůli celníkům kteří když nebyla cena dopravy vzali dle tabulek a už se kolikrát doplácelo dph ....
Kvicala_r

#1038 Příspěvek od Kvicala_r »

A nebo si při nákupu nevšimneš, že se změnil způsob dopravy. Je nutné to před finálním objednáním ještě v košíku zkontrolovat a případně změnit.

I když položku se špatným hodnocením zruší, jeho celkové skore postupně bude klesat... Nakupovat u obchodníka s hodnocením pod 90% je loterie.
PotPalo

#1039 Příspěvek od PotPalo »

Mne to fungovalo tak, že vo vyhľadávaní bola položka s cenou a free shipping, ale po rozkliknutí (nedával som do košíka ani som nekupoval) už na stránke tej položky bolo nejaké poštovné. A v ponuke žiadne free nebolo. Cena sedela. Ako im to funguje netuším, možno zastaralá databáza vyhľadávania a poštovné sa medzitým zmenilo. Vždy som kupoval od predajcov s 98 až 99%, keď už je 96% treba byť opatrnejší.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
danhard

#1040 Příspěvek od danhard »

Tak balík do ruky, podaný 18.11. je stále na cestě.
Na co tam ta banda kokotů píše, že to zpravidla doručí druhý den ?
Kdy je to zpravidla druhý den a kdy je to zlevidla za týden ?
Crifodo

#1041 Příspěvek od Crifodo »

danhard píše:Na co tam ta banda kokotů

Genderově je to trochu nepřesně, od vedoucí pošty dolů skoro výhradně.
Rellik

#1042 Příspěvek od Rellik »

danhard: to neřeš, to je prostě ČP... Když dám příklad ze zahraničí, tak z číny do Prahy cca 10dnů, z Prahy do Zlína 14dnů +...
DHL z Anglie - 2dny...
Nad českou poštou se nemá smysl rozčilovat... Kdyby byl nějaký světový průměr v doručování zásilek, tak ČP by byla určitě na posledním místě...
To už by to dřív doručil i křovák někde z Kalahari pěšky...
Celeron

#1043 Příspěvek od Celeron »

Já byl včera (sobota) v šoku. V 16 hodin zvoní telefon a ona PPL: "Vezu Vám balík".
Čumím jak puk, od kdy PPL doručuje i o víkendu? Balík odeslán z Jeseníka v pátek kolem 13.30. Žádný expres, obyčejný firemní balík. :roll:
O to zajímavější, kolik firem maká v sobotu odpoledne?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Rellik

#1044 Příspěvek od Rellik »

Celeron: Mě PPL už dovezlo balík i v neděli... Čím víc rozvezou, tím víc mají peněz... ;)
Celeron

#1045 Příspěvek od Celeron »

No nevím, jestli se jim to vyplatí. O víkendu toho mají určitě míň než v pondělí a pokud jedou na víc míst najednou v obci, je to pro ně určitě levnější. Navíc jak jsem psal, firemní balík, avízo o doručení žádný, taky mohl jet na blint.
PPL mi vozí 20 let 2-3 balíky nebo palety týdně a nikdy před tím to o víkendu nebylo.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
milosak

#1046 Příspěvek od milosak »

Nevíte náhodou, jak jsou na tom kurýři český pošty s platebnim terminálem ??

Zjistil jsem pouze že přede 2 lety vysoutěžili terminály, ale to bude asi na
kamené položky ....
Rellik

#1047 Příspěvek od Rellik »

milosak: Teď v pátek mi dovezla balík ČP s dobírkou a platil jsem to přes jejich terminál mobilem.... Takže myslím, že platby kartou berou už normálně...
PotPalo

#1048 Příspěvek od PotPalo »

Za platbu kartou sú poplatky naviac. Tak pozor, aby si ich nezapočítali do ceny a tvárili sa že je to zadarmo, ako je to dnes bežná prax.
dobrman

#1049 Příspěvek od dobrman »

milosak píše:Nevíte náhodou, jak jsou na tom kurýři český pošty s platebnim terminálem ?? ....

asi před čtrnácti dny mi přišly dva balíčky a platil jsem je balíkovýmu pošťákovi kartou. A bez jakýhokoliv příplatku, jen čistou cenu dobírek
PotPalo

#1050 Příspěvek od PotPalo »

To áno, ale predajca platí pri platbe kartou poplatok z transakcie navyše. A to si započíta do ceny tovaru, ani o tom nevieš. Takže všetko nenápadne zdražie, a to je daň za platby kartou. Tiež na to doplácajú tí čo platia v hotovosti.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“