kuriozny problem(pre mna)
Moderátor: Moderátoři
- kubikzovocia
kuriozny problem(pre mna)
dakujem
Znamená to, že cestou je v sérii se sítí tak velký odpor (nebo tak malá kapacita), že se obvod chová jako zdroj konstantního proudu. Zkrátka ten odpor přerušeného vodiče je mnohokrát vyšší, než celkový odpor měřidla i s předřadným odporem.
Změna vstupního odporu se změnou předřadného odporu (tedy jaký rozsah je přepnutý), se v součtu obou odporů příliš výrazně neprojeví.
A co ukazuje ručka měřidla? No přece proud...
- kubikzovocia
EDIT: trochu som patral a zistil som ze tie vodice idu k vypinacu svetla(pekna blbost ze;)) lenze! na vypinaci mi to ukazuje take iste hodnoty ako v zasuvke. ale svetlo ide v pohode...tak uz to vobec nechapem:(
- kubikzovocia
- Artaban001
- kubikzovocia
Kaca: co su "odbornici mojho kalibru"? za1. ja niesom odbornik! a za2. ja by som to takto hlupo nikdy nespravil
Atraban thx tu sivu mam len som ju niekde odlozil a neviem kam
kubikzovocia píše:....
možná tady z tebe dělat to co dělaj , kvůli tomu jak se tu vyjadřuješ. Trošku by ses měl podle mě nad sebou zamyslet. Píšeš , že za komunistů ti byl rok , ale nadáváš na ně v každý větě. Nevím , ale myslím , že to nebylo ani tak o režimu jako o lidech . Taky jsem v tý době nežil , takže nemůžu soudit a ty bys možná taky neměl. Toť moje rada. Jinak k témátu niv nevím , ale příspěvek jsem si nemohl odpustit.