Adaptér S040EM1200300 12 V/3 A
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Adaptér S040EM1200300 12 V/3 A
Tyhle závady mám denně na stole, stačí na to osciloskop postupně přikládaný na jednotlivé kondy, většinou ve zdrojích.
Si ho nechte připojený na nějakém částečně vadném kondu, a sledujte jak se ten kond začíná postupně po zapnutí studeného zařízení "probouzet" a jehlové pulzy na něm se postupně zmenšují a filtrace se zlepšuje
Vašek
Pokud je zarizeni zaple 24/7 a odejde primarni kondik, muze to fungovat protoze na sekundarni strane jsou kondiky nabite a napaji ridici obvody, ktere si nejak poradi i s nevyfiltrovanym vstupnim napetim. Pokud se ale napajeni jednou vypne, tyhle obvody z nevyfiltrovaneho napeti uz nenabehnou a je konec. Teoreticky by mohl zdroj nabehnout, kdybys pri startu na sekundar prilozil nejake napeti, v praxi jsem to ale nezkousel.
Bezne se vyrabi IO pro boost menice, ktere funguji treba uz od 0,5V Vin (nekterym staci jen desitky mV), ale pro rozbehnuti potrebuji vyssi napeti.
Zalezi samozrejme jak je to navrzene. Ja kdysi omylem zapojil prumyslovy dc/dc modul podobny tomuto https://www.aliexpress.com/item/32764863650.html bez vstupnich fitru a taky normalne fungoval, kdyz jsem ho prilis nezatezoval.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
workhard píše:Proto mám na 12V napájení blbostí po bytě centrální zdroj s klasickým trafem
Přiznám se, že o tomto jsem taky přemýšlel. Ve skříni v obýváku je router, switch, NAS, zabezpečovačka, multimediální přehrávač a ještě zdroj pro LED osvětlení. Každý se svým adaptérem, centrální by to asi řešil, ale spíš průmyslovej spínák, než železný trafo a obrkond na vyhlazení. nebo možná železný trafo a za to dobrej spínák. Chtěl jsem k tomu udělat i něco jako UPS na 12 V. Uvidíme za pár let, až se k tomu dokopu...
- hajeklubos
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Akorát to DVE je o poznání horší kvalita. To už příště opravovat nebudu. Klasickej problém s místem, slušný kondy se do něj nevlezou, musel jsem trochu improvizovat. 6,8 µF/400 V s Ø 8 mm fakt neseženu.
Výstupní kond jakby tam nebyl, C2 jakbysmet, jen C1 vypadá OK. C3, co napájí řídicí IO už nebyl v kondici taky. Vyměnil jsem to vše, kromě C1. Dodělal jsem tam ještě varistor a před něj pojistku. Místo tam bylo, ale neosadili to, asi by to už pak bylo moc drahý.