"kamufláž" přepínače

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ZVUK2000

"kamufláž" přepínače

#1 Příspěvek od ZVUK2000 »

Opravoval jsem svítilnu se dvěma LED světly. Pomocí tlačítka se přepínalo hlavní světlo - vypnuto- pomocné světlo - vypnuto- hlavní světlo-vypnuto atd. Říkám si bude tam nějaký čip jako posuvný registr a po každém zmáčknutí tlačítka se změní stav. Ale ne. To co i na první pohled vypadá jako tlačítko je vevnitř otočný přepínač. :roll:
Přílohy
přepínač.jpg
přepínač.jpg
Ivan_01

#2 Příspěvek od Ivan_01 »

jednoduché spínače a takéto dvojpolohové sa bežne používajú v LED svietidlách a sú to dokonalé kurvítka. Životnosť je biedna, tie kontakty sú pravdepodobne železné pliešky bez povrchovej úpravy a po pár dňoch nečinnosti strácajú kontakt.
ZVUK2000

#3 Příspěvek od ZVUK2000 »

Ivan_01 píše:jednoduché spínače a takéto dvojpolohové
Ale tento trojpolohový a ve skutečnosti otočný i když se navenek chová jako dvoupolohové tlačítko.
Přílohy
otočný přepínač.jpg
otočný přepínač.jpg
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

Fuj. Kam až může padnout řemeslo. Z toho by zvraceli konstruktéři od Křižíka z 19. století až po Elektropragu v jejích posledních úpadkových letech.
Ivan_01

#5 Příspěvek od Ivan_01 »

áno, je trojpolohový, s prípravou na tretí vývod v strede medzi dvomi plieškami. no nič to nemení na tom, že stojí za hov.... Princíp je ako "cvakátko" v prepiske, pri každom zatlačení hmatníka precvakne rohatka a pootočí bežec na kontaktoch
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

O tomhle vím od doby, co se vyskytly převážně Led baterky s dvěma skupinama ledek - pozná se to podle cvakacího přepínače a toho, že po drbnutí do tlačítka právě rozsvícená skupina LED poblikne, pač tento přepínač má přechoďáky jako prase a ještě nestabilní.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Já mám todle uvnitř otáčecí a zvenčí tlačítkový spínadlo v ledkový čelovce. Má to 4 polohy, vyp, jedna, tři a sedm ledek a stále dokola. Kupodivu to maká již několik let. Jeden čas to bylo citlivý na poklep, rozdělal jsem, prokapal Kontoxem a zase dobrý.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jardafiala

#8 Příspěvek od jardafiala »

Kde se to dá koupit? Zrovna teď mi známý přinesl lampu kde přepínač blbne.
kovka

#9 Příspěvek od kovka »

Odpovědět

Zpět na „Součástky“