Dobře umyj pomocí IPA i tu přítlačnou kladku, střídavě namočit a usušit, nejlépe flanelem. Ztvrdlý povrch a špína na přítlačné kladce takové psí kusy dělávají dost často.
Až přestane viditelně nechávat špínu na hadříku, zkontroluj, jestli kladka při přiblížení k hřídelce dosedá nahoře i dole současně (nebo, jestli má bombír, tak jestli aspoň dosedá jako první největší poloměr kladky na střed dráhy pásku), a zkus to znovu, jestli ještě pásek ujíždí.
Hlavu zkontroluj, jestli není předkloněná, nebo zakloněná, i to by mohlo tahat pásek dolů nebo nahoru. Sice nevím, jak by se ti to povedlo zrovna v této mechanice, ale někdy se povedou věci... Změna azimutu šroubkem na to obvykle vliv nemá. Jestli je svislá rovina čela hlavy rovnoběžná s osou tónové hřídelky, tak za to hlava nemůže.
A dodatečně jsem si všiml, že
Crifodo píše:...Funkci "normalize" má snad každý audio editor...
K tomu doplním: napřed vyzkoušej. V Neru i v Audacity chodí celkem uspokojivě, ale osvědčilo se mi nastavit normalizaci na -1 dB. V EAC si při otevření wawu napřed přečtu úroveň nejvyšší špičky v souboru (po vyvolání kterékoli úpravy signálu tento údaj zmizí a do nového otevření souboru se už neobjeví) a pak dám změnit hlasitost. Ta normalizace v EAC na mě působí dojmem záznamové automatiky kazeťáku. Je ale možné, že jsem zrovna zpracovával signál, který si ji nezasloužil, mohlo to být víc nahrávek za sebou v jednom wawu, a zanevřel jsem na ni příliš ukvapeně.