Přenos dat ze starýho šmatlafounu do novýho.
Moderátor: Moderátoři
Přenos dat ze starýho šmatlafounu do novýho.
Byl jsem varován, že záloha přes Google často nedopadne dobře.
V Huawey je SD karta s kontaktama, galerií a emailama, ale vypadá to nějak nekompatibilně, nerad bych o vše přišel.
Prosím tedy nějaký tip čím a jak.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
nikdy jsem o žádný kontakty, e-maily, fotky ani hesla nepřišel. Dělal jsem to už několikrát.
Pokaždé proběhla synchronizace Google dobře, nehledě k tomu k tomu, že i stolní počítač mám synchronizovaný, takže i tam mám také identické fotky, e-maily, kontakty a hesla. Synchronizace probíhá rychle, na mobilu něco vyfotím a v počítači to za chvíli vidím. E-maily si můžu prohlížet jak v počítači, tak i v mobilu (odesílat to samé). U kontaktů platí to samé a hesla taky. I platit můžu jak z počítače tak i z mobilu.To samé manželka, dcera atd...
No až budeš mít jistotu, že vidíš v počítači všechno, tak si přehoď simku do nového mobilu a na něm se přihlas a zapni synchronizaci. Budeš tam mít všechno.
SMSky, poslední volané/volající hovory, spárované BT zařízení, WiFi AP včetně hesel jsou již specifické věci, ale i ty jdou zálohovat/obnovit, akorát na to musí být patřičné nástroje, ale na některé rootnutý telefon.
piCZus píše:Google/Gmail je základ a divím se, že jsi to už nevyzkoušel, protože do Redmi telefonu zatím nemusíš dávat SIMku, stačí ho připojit k WiFi a vyplnit účet.
Ale vyzkoušel jenže v novým telefonu není z kontaktů absolutně nic ze starýho. Jen se udělala hromada aktualizací. Z apek se přenesla jen Zásilkovna a Lamax Hicam. Jinak kupa novejch sraček, který jsem ve starým nikdy neměl.
No nic, kašlu na to. Podle testu mám zase po roce Covida. To je tak, když jde člověk do fakultní nemocnice na běžnou kontrolu, tak mu tam nadělí hajzlíka.
Až budu negativ, tak si povolám synovce, ten má šmatlafouny v malíku.
P.S. Ještě mě napadlo, že možná máš všechny kontakty na SIM kartě a to je potom musíš prvně nakopírovat do Gmail účtu. Obrázek je z Xiaomi, takže v Huaweji to bude jiné.
xsc: jo, v Readmi mám heslo, popletl jsem si to s heslem pro SIM. Díky za tip na odstranění, to bych zase bádal proč je karta nečitelná.