AdamVarga píše:Keby sa možno orientoval, tak by vedel že dnes sa nikomu nechce programovať Javascrip ani PHP, vezme sa template vo wordpresse a upraví sa, alebo sa to rovno spravý cez squarespace. Velice málo stránok je spravených priamo skrz programovanie jazyk v dnešnej dobe. Všetko to robí Wordpress za uživateľa a ak chce uživateľ niečo extra tak si okopčí z internetu konkrétny príkaz javascriptu alebo si ten jeden príkaz manuálne spraví. A funguje to. Nik nemusí žiadne sprostosti riešiť.
Tak to si pekne vystihol. Som lenivy, nic neviem, tak si stiahnem obrovsku kopu bordelu, ktora je derava, dam na to pekne farbicky a budem sa tvarit, aky som super programator.
A ked bude nejaky problem, tak som v.. lebo ani len netusim kde mam hladat chybu.
Pre zaujimavost: v com asi je ten uzasny wordpress naprogramovany? zeby php + javascript? takze vo vysledku je to php stranka s javascriptom.
AdamVarga píše: široké spektrum možností nastavení bezpečnosti
Tato naivita ludi ma neprestane udivovat. Preco si vsetci myslia, ze tie vsetky nastavenia su zazracne? ja ti mozem urobit okno s milionom nastaveni zabezpecenia, ale na pozadi to nemusi robit vobec nic a ty len budes mat pocit, ako si v bezpeci.
Existuje jedno zlate pravidlo: doveruj, ale preveruj.
Napr. pred par rokmi jeden vyrobca smart tv posielal na server kazde jedno prepnutie programu, a ked pri pripojil usb, tak zoznam suborov. Po prevaleni pridal do nastaveni moznost to zakazat, ale ako bolo velmi rychlo zistene, odosielalo to aj napriek tomu, ze si to zakazal.
Vies, tu ma na rozdiel od teba, vacsina ludi znalosti, ako taky pocitac funguje, ako os komunikuje s hw, ako funguje web a stranky. Pozri si zdrojaky toho tvojho uzasneho wordpressu, taky bordel a zlatanina sa len tak nevidi. A pritom existuju crm, ktore su minimalisticke, pekne vyladene, len nie su take vycackane a vyanimovane, takze ludi nelakaju. Lebo dnes je hlavne, aby sa to vsetko hybalo, dynamicky nacitavalo a zralo procesor na 100% pri pozerani obycajnej stranky.