Sháním externí infračervený port k PC
Moderátor: Moderátoři
Sháním externí infračervený port k PC
(ještě bych měl k tomu rychlí dotaz, at nezakládám zbytečně další vlákno kvůli pitomosti, bylo by nějak možné udělat to že bych přes IR v notebooku mohl mít připojeny IR sluchátka?)
Díky
Zdroj
IrDA (IrDA verze 1.0 a 1.1) pracuje do vzdálenosti 1 m. IrDA definuje také low-power IrDA zařízení s dosahem do 20 cm a max. rychlostí 115 kb/s.
Zdroj
Jsou smerove vysilace (IR LEDky) pro vetsi vzdalenosti, ktere nedodrzuji predepsany uhel 30 stupnu od osy pro ktery ma vysilac utlum 3 dB.
Jsou smerove vysilace (IR LEDky) pro vetsi vzdalenosti, ktere nedodrzuji predepsany uhel 30 stupnu od osy pro ktery ma vysilac utlum 3 dB...
IR sluchátka z vysílačem používám u mého hlavního pc, a je to bezvadný, celou místnost to pokreje bez problémů, ale právě jsem myslel jestli by to nešlo přes ten infraport na notebooku, že bych si nosil jenm sluchátka a nemusel řešit vysílač a napájení.
Jinak IR je úžasná a zajímavá technologie, a podle mě je to velká škoda že se od toho úplně upustilo už, protože zatím jsem s jedinou IR věcí co tu mám neměl poblém, je to dost spolehlivý, a myslím si že kdyby si s tím páni inženýři ještě chvíly hrály tak by z toho určitě šla vymáčknout ještě větší rychlost na větší vzdálenost.
ok1hga píše:TeslaPC píše:IR sluchátka z vysílačem používám u mého hlavního pc, a je to bezvadný, celou místnost to pokreje bez problémů
používám to také tak . . .
ale mám už docela historické zařízení . . .
Tohle je pěkná věcička, to si snad taky někde seženu, abych mohl přenášet linkový výstup z kazetáku vzduchem.
TeslaPC píše:ale zase ta představa když bych měl BT sluchátka že mám mikrovlnku na hlavě není nic moc. Z 2.4Ghz už mám trošku respekt a nevěřím tomu že to neškodí...
Člověk se obvykle bojí víc toho čemu nerozumí. BT sluchátka mají oproti třeba mobilu co máte jen velmi krátký dosah i mnohem menší vysílací výkon a rozhodně neškodí, ale to Vás jako věci moc neznalého asi stejně nepřesvědčí. Tak si věřte čemu chcete i když je to nesmysl.
TeslaPC píše:...i když to není žádný moc velký výkon tak i při tak malém výkonu mít 2.4Ghz přímo na hlavě s mi moc nezdá
To bych se spíše obával třeba vyšetření CT. Tam během pár minut dostaneš 10mSv, ani nemrkneš. Tím ale nezlehčuji tvé obavy. Člověk by se neměl vystavovat ionizujícímu záření. Zase na druhou stranu taková mikrovlnka, v bezprostřední blízkosti, bude propouštět mnohem víc záření než ty sluchátka. Mně mikrovlnka shazovala wifinu. Musel jsem přeladit router na jinej vzdálenější kanál.