nejakej spinac - jaky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vinca

#16 Příspěvek od vinca »

rnbw píše:Na ten vystup z radia na ovladanie anteny som si pripojil napajanie MP3 prehravaca.

ä esce neco, jake jsou to draty? Ekkar psal, ze sedivej, ale neni si jisty
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Vinco, ten drát je modrý nebo šedo-modrý - záleží na výrobci. Někteří ho dělají i oranžový. Hlavně ho hledej na sekci A konektoru, mezinárodně označovaného jako ISO. Po zapnutí rádia se na něm objeví +12V - do té doby byl mrtvý, bez napětí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
vinca

#18 Příspěvek od vinca »

EKKAR píše:Vinco, ten drát je modrý nebo šedo-modrý - záleží na výrobci. Někteří ho dělají i oranžový. Hlavně ho hledej na sekci A konektoru, mezinárodně označovaného jako ISO. Po zapnutí rádia se na něm objeví +12V - do té doby byl mrtvý, bez napětí.

jojo,dik, ja to zkusim pre radio, to by bylo parada, pac tatranku mam vzdycky sebou. mno uvidime, snad to nejak dopadne.
breta1

#19 Příspěvek od breta1 »

pavel16 píše:Nemá to být náhodou nějaký tajný vypínač do auta?

Taky jsem to řešil - jednak jsem vyřešil hlídání auta aktivaci starého vestaveného mobilu při otevření dveří a zavolání na konkrétní číslo, jednak vlastní zablokování nastartování. Mám to navržené tak, že při nasednutí do auta se dvěma prsty na určitém místě dotknu dvou plošek na cca 5vteřin, až poté toto vyhodnotí elektronika, pak se mi přes relé odblokují příslušné obvody (ovládání vstřikovacího čerpadla nebo zkratování snímače otáček a p.). Aby to bylo blbuvzdorné, pokud zapomenu odblokovat, pak po otočení klíčku (15) mi to pípá že něco není OK a naopak po zmizení + na 15 (opuštění auta) se zařízení po cca 5 min samo přepne na blokování.
Tak, a teď jsem dal návod, jak mi šlohnout moji káru.
vinca

#20 Příspěvek od vinca »

breta1 píše:
pavel16 píše:Nemá to být náhodou nějaký tajný vypínač do auta?

Taky jsem to řešil - jednak jsem vyřešil hlídání auta aktivaci starého vestaveného mobilu při otevření dveří a zavolání na konkrétní číslo, jednak vlastní zablokování nastartování. Mám to navržené tak, že při nasednutí do auta se dvěma prsty na určitém místě dotknu dvou plošek na cca 5vteřin, až poté toto vyhodnotí elektronika, pak se mi přes relé odblokují příslušné obvody (ovládání vstřikovacího čerpadla nebo zkratování snímače otáček a p.). Aby to bylo blbuvzdorné, pokud zapomenu odblokovat, pak po otočení klíčku (15) mi to pípá že něco není OK a naopak po zmizení + na 15 (opuštění auta) se zařízení po cca 5 min samo přepne na blokování.
Tak, a teď jsem dal návod, jak mi šlohnout moji káru.

celkem jsem uvazoval aj to zabezpecit po domacku prez ten mobil ,ale vubec nevim jak. jinak ta tvoje druha varianta - to si myslim,ze to je mazec, nevim,est-li to mam rozvadet, ale asi mas naky procesor ktery ti zpracovava ten dotek a pak spusti relatka a tak ze?ja to zkusim nejak s tim radiem a snad se povede.
vinca

#21 Příspěvek od vinca »

EKKAR píše:Vinco, ten drát je modrý nebo šedo-modrý - záleží na výrobci. Někteří ho dělají i oranžový. Hlavně ho hledej na sekci A konektoru, mezinárodně označovaného jako ISO. Po zapnutí rádia se na něm objeví +12V - do té doby byl mrtvý, bez napětí.

tak jsem se me dostalo, ze ta antena a tech 12V funguje pouze tehdy, je-li na autoradiu - radio , kdyz prepnu na CD, tak 12V se vypne a auto me prestane fungovat :( ale jeden kolega doporucoval nizkoodberove rele - a copak to je za rele? a jak funguje?
hafca

#22 Příspěvek od hafca »

V Hadexu prodávají stavebnici jednoduchého imobilizeru. Měl jsem to v autě a paráda. Výstup na relé plus vývod na blikající LED. Funguje to tak, že je tam vstup na který se musí přivést kladné napětí asi na cca 5 vteřin. Tím se to celé odblokuje, zhasne LED a sepne relé. Po vypnutí klíčku se to samo aktivuje a bliká LED. Měl jsem to připojené na brzdový spínač. Před starováním stačilo na tu chvilku sešlápnout brzdu a mohlo se jet. Kdo to neznal, neodjel. Tady máš odkaz http://www.hadex.cz/stavebnice-moduly-d ... a-ovladani Zapojení vyšlo i Amatérském radiu, ale číslo si nepamatuju, jednodušší bylo objednat tu stavebnici, byla komplet i s krabičkou.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

vinca píše:

tak jsem se me dostalo, ze ta antena a tech 12V funguje pouze tehdy, je-li na autoradiu - radio , kdyz prepnu na CD, tak 12V se vypne a auto me prestane fungovat :(

Zaleziz od typu radia. Moje tam dava 12V aj ked je prepnute na AUX. To som si zmeral este predtym, ako som tam pripojil ten MP3 prehravac.
pavel16

#24 Příspěvek od pavel16 »

Pro hlídání auta před barákem se dá s úspěchem použít bezdrátový zvonek.Ve 120 jsem měl mikrospínač v origo otočném přepínači snětel,kterým jsem nahodil časovač a ten sepl relé.Pokud byl zapnutý klíček,relé drželo,po vypnutí odpadlo asi po minutě - jednoduché a účinné.
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

rnbw píše:
vinca píše:tak jsem se me dostalo, ze ta antena a tech 12V funguje pouze tehdy, je-li na autoradiu - radio , kdyz prepnu na CD, tak 12V se vypne a auto me prestane fungovat :(

Zaleziz od typu radia. Moje tam dava 12V aj ked je prepnute na AUX. To som si zmeral este predtym, ako som tam pripojil ten MP3 prehravac.

Taky to záleží na tom, jestli ten drát je pro napájení antény - ten je pod napětím jen při funkci "RÁDIO" - anebo je pro ovládání "REMOTE" na výkonovém zesilovači - to je pod napětím "furt" dokud je rádio/přehrávač funkční. To je právě to odlišení barvami - nevím přesně, která je která, ale jedna je modrá nebo modro-šedá, druhá je celá oranžová. Já měl na Panasonicu NQ1405C obě... :lol: :lol: :lol: A protože to mám docela hezky zapakovaný pod palubovku, tahat to jen tak bez pádnýho důvodu nebudu!!! :!: :!: :!:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
vinca

#26 Příspěvek od vinca »

juj,uz se tu hromadi navrhy, jen se do toho musim pustit, asi bude nejlepsi to radio videlat, dat si ho na 12v a zkousit jednotlive piny nebo ty vybrane, co umi a jak finguji kdyz je zaple radio,vypnute, kdyz hraje cd a tak.mno,uz se tesim, az to budu montit :wink:
EKKAR

#27 Příspěvek od EKKAR »

TYS HO JEŠTĚ NEVYNDAL????????Já myslel, že už ho máš venku z auta, když už nic jinýho!!!
stepa
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od stepa »

Koukam vinca je dalsi teoretik :) . Popsany 2 stranky a skoro o nicem. Tyhle svoje pokusy delej s radiem VENKU z auta, protoze:

1)pristup k tomu
2)nemas sanci neco 🤐
3)prehlednost

BTW kolik ti je roku? Aby ti tatik nerozbil frnak, az mu zlikvidujes auto.
vinca

#29 Příspěvek od vinca »

ja vim,je to lepsi delat venku, jsem si ted urobil zdroj 2A, tak ho vyzkusam, jenze u me je to spis s casem :cry: ale neboj te, se do toho brzy pustim, akorad musim esce sehnat ty placacky na videlani radia, vono to kombinackama jak si nende, kdyz jsem to kdysi davno zkusal videlat :oops:
vinca

#30 Příspěvek od vinca »

tak,radio uz mam na stole a jdu merit, ale esce mam otazky, jsou tam dva "cinse" to je vstup nebo vystup? si to nemuzu nikdy zapamatovat a esce mam dotaz, ze v zadu v dratech muzu najit spinanych 12 V ,co je spina? vim,ze hodne lidi si tam dava mp3 ale nevim, co je sepne.
a dalsi vec, jeden pin je napajeni 12V pri svetlech - co si podtim mam predstavit?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“