Co trochu hezké hudby III

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ok1hga

#241 Příspěvek od ok1hga »

TAKJAN píše:Je tu ještě někdo "postižen" jako já?

Honzo,
zkus https://webshare.cz/
. . . ale blbě se tam hledá.
TAKJAN

#242 Příspěvek od TAKJAN »

No právě. Na Datoidu taky nic. Teď jsem vlezl na YT Music tam jde jen nastavit vyšší kvalita, ale nevím teda jaká.
ransom

#243 Příspěvek od ransom »

Hledáš něco konkrétního?
EKKAR

#244 Příspěvek od EKKAR »

TAKJAN píše:... YT už mne zná a nabízí takové vzácnosti. Některé věci jsou super. Ale to uložto bylo fajn na tyhle nahrávky, třeba i ve flac. YT s se 192 je to jen z nouze. YT music premium by mělo být v lepší kvalitě, ale mám ho jen chvíly.
Z TyTrubky se dá sosat i ve vyšším bitrate než 192, musíš vědět jak a čím. S FLACem bohužel neporadím, ten už asi jedině na torrentech, ale 320kbps se z TyTrubky stáhnout dá. Třeba pomocí https://www.y2mate.com/en872
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#245 Příspěvek od TAKJAN »

Těžko říct, něco mám, ale pořád se objevují další dobroty.
TAKJAN

#246 Příspěvek od TAKJAN »

No, ale stahování jako takové je klasicky 192. Nemusím flac, to je jasný. Pro moje stařecké uši. Musím zkusit z toho music, prozkoumat jak, tam se ale v podstatě nemusí stahovat, samo to nabízí. A kvalitu vlastně indikuje AIMP, si teď, asi pozdě uvědomuju.
josef_novak

#247 Příspěvek od josef_novak »

Podle knihy "1001 alb, která musíte slyšet, než umřete" viz. https://en.wikipedia.org/wiki/1001_Albu ... re_You_Die běhá tento balík na torrentech ve FLACu (cca 380GB)
TAKJAN

#248 Příspěvek od TAKJAN »

Po zběžném proběhnutí to jsou vše provařená díla.
josef_novak

#249 Příspěvek od josef_novak »

To jo, ale někdo se hecnul a poskládal do vše-v-jednom (all-in-one) v bezztrátovém kodeku
TAKJAN

#250 Příspěvek od TAKJAN »

Jo, to všechna čest, bezesporu.
TAKJAN

#251 Příspěvek od TAKJAN »

Tak to YT premium music ujde. Nabízí celkem dobře, páč to bere z YT. A kvalita při poslechu na bedny se zdá fakt lepší.
ransom

#252 Příspěvek od ransom »

YT Music/Premium si už dobu platím.

Ono nejde ani tak o třeskuté datové toky. Spíš o to, z jaké mateční nahrávky ten stream štrikují. Často jsou to nějaké pokažené novodobé remastery, a těm nepomůže ani nekomprimovaný wav. Samnozřejmě stream se 64kbps je dobrý leda na zprávy. Nad 256kbps už ale má větší vliv přehrávací soft, zvukové jádro systému a D/A převodník, než samotný datový tok. Dobře nakódovaná MP3 (lLame kodek) nebo AAC 320kbps, přehrávaná ve Foobaru přes ASIO a převzorkovaná s ditherem do nativního rozlišení kvalitního DACu, je něco úplně jiného než kdysi obligátní 128kbps z přenosného MP3 chrochtadla z roku 2005, nebo ze sluchátkového výstupu telefonu. Pak teprve má smysl řešit drobné nuance u bezeztrátového nebo HD formátu.

Poslední roky si postupně mapuju světový progrock. Konec šedesátých až devadesátá léta ponejvíc. Neustále se divím, kolik dobrých kapel a muzikantů historie vydává. Kdybys chtěl, nahodím tipy, nebo někam upnu vzorky ze sbírky. A zároveň si držím přehled o současné hudbě, která stojí za poslech. Tam už jde převážně o všelijaké alternativní a jazzové muzikanty, nebo kupodivu o elektroniku. Současný progrock bývá často takový křečovitý (jako by tam chtěli muzikanti ode všeho nacpat víc než se vejde), a navíc až skoro pravidelně zabitý katastrofálním zvukem.
TAKJAN

#253 Příspěvek od TAKJAN »

Jasně, že remastrování to dojebe. Proto se právě snažím vyhýbat všemu novějšímu než konec 80tek, až na vyjímky. Zase takovou kvalitu jak píšeš nehledám. 320 dost dobrý. Přehrávač asi nemám nemám nejhorší. Spíš vadí různá úroveň nahrávek a taky basů. Něco hraje OK, něco basy ohulený, pak zas nicotný. Když poslouchám na pozadí netová radia, tak rozdíly jsou neskutečné. Něco 320 a něco 128, hnus. Zajímavý taky, že jenom němci hrají obstojně, pokud možno bez keců. Angloameriku jsem skoro nenašel.
Jo, právě že je spousta kapel, po kterých pes neštěkne a jsou hodně dobrý. Nová muzika-jsem přesvědčen, že nic lepšího než starý rock nemůže už být. Ale jsem silně, fakt hodně konzervativní.
Alternativu a jazz vůbec nemusím. Elektronika-no trošku synťáku OK, jasně. A Hammond 3 super.
Jinak dík za reakci. Přehled jako ty zdaleka nemám.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od Hubert_79 »

ransom píše:Současný progrock bývá často takový křečovitý (jako by tam chtěli muzikanti ode všeho nacpat víc než se vejde), a navíc až skoro pravidelně zabitý katastrofálním zvukem.

Já ten Dream Theater tedy jmenovat nebudu, ale tak nějak mi na ně sedí, co popisuješ. Plus ještě "čumte, jak umíme hrát". Umějí, to klobouk dolů, to nehaním. Ale zkrátka jejich hudba nemá koule.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#255 Příspěvek od rnbw »

Dream Theater ma obcas nejake zaujimave prvky, ale celkovo sa to pocuvat neda. Hrat mozno vedia, ale casto tam toho byva tak vela, ze vysledok pripomina kakofoniu. A spev je dost zly.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“