Jak ušetřit 9000 při výrobě DPS
Moderátor: Moderátoři
Jak ušetřit 9000 při výrobě DPS
V podstatě dávám za pravdu Sendyxovi, výpary z chloridu poskytnou zajímavou patinu všemu v dosahu, původně blýskavé nářadí dostane hezký military look
Kdo ohříval chlorid, tak ví jak nepříjemně rychle chladne, takže jediné rozumné řešení je nepřetržitý ohřev ve vodní lázni. Tím ohřevem se současně míchá chlorid prouděním kapaliny, pokud neleptáme v misce s výškou hladiny 0,5 cm. No ale nechte je žít
Oni si v té výrobně taky postěžovali, že pracovnice obsluhy po zavedení bublátoru mají Japan look a jejich bílá kimona divně žloutnou a po osmém praní se mění v pucvol, proto za zlepšovací návrh hezky poděkovali a vrátili se k původnímu.
Já jsem běžně leptal způsobem, že v ploché misce byl chlorid nebo zahlubovač, předem ohřátý, a deska ležela na hladině. Při vhodných poměrech a poměrně čerstvé lázni se i velká deska leptla za 10 - 30 minut.
No, kdybych se destičkama živil, uvažoval bych o nějakém zařízení, kdybych se chtěl navíc živit ekonomicky, dával bych si desky dělat, protože domácí leptání bez recyklace atd. je drahé, předrahé. Nemluvě o vrtání, potisku, lakování, maskách, zlacení.
Sendyx píše:Military look![]()
Sgt. Sendyx, tomu se nesměj, víš jak skončíš když vytáhneš ve Falúdži poniklovaný otvírák na konzervu nebo zapalovač? Sluníčko ti od něj odrazí prasátko a v příštím momentu ti ustřelí hlavu přeplašený kolega z čety odnaproti, protože v tobě bude vidět partyz...teroristu s kinžálem
Já jsem leptával tak dlouho, dokud to smysluplně leptalo - takže čerstvý na velké desky, méně čerstvý na menší, a když už to leptalo dost špatně, tak velké desky s dělícíma čarama a nakonec odřezky a odpad, když jsem chtěl získat čistý laminát.