CB vysílačka Allamat 296,nemění se kmitočet

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
SIDTIM

#16 Příspěvek od SIDTIM »

Díky za odpověď! Stanici jsem dostal k opravě, majitel ji provozuje v kamiónu a vypadá to, že se v ní nikdo nevrtal. K závadě došlo z ničeho nic. Po připojení napětí jde normálně tlačítkem zapnout, ještě funguje tlač. F. Hlasitost,citlivost a SQ také chodí, jak jsem už napsal. Ostatní tlač. jsou mrtvé, na displeji trvale kanál 01. Na displejovém boardu jsem našel nápis RESET, je nad maličkým SMD elytem, nikde žádná ploška.Kdybych to měl jak vyfotit, dal bych to sem (třeba bude někdo té ochoty... :) ). Myslím, že stejný efekt udělá zkrat paměťové kapacity na hl. desce.
Propojení subdesky s hlavní DPS jsem kontroloval, je OK.
..a co shoří, nezhnije..!
helios

#17 Příspěvek od helios »

Indian 86:

Zjavne si nemal možnosť porovnávať rôzne stanice na meracom vysielači, ja som to absolvoval. Nie je problém zachytiť signál o úrovni 0,2mikroV na vstupe, je problém ho identifikovať ako signál, nie ako mohutný šum. Vstupné obvody týchto staníc sú značne zjednodušované, čo v konečnom dôsledku vedie k strate selektivity a citlivosti. Radšej budem mať stanicu bez pamätí, ukazovateľa frekvencie (čo je tiež veľmi zavádzajúce, nakoľko nie je meraná skutočná freq.), a ďalších efektových "cingrlátiek", ale chcem mať stanicu, ktorá dobre počúva aj slabé stanice. V tomto boli neprekonateľné staršie typy staníc s frekvenčnou syntézou namiesto procesora, ktorý sám je zdrojom rušenia.
296 a profesionálna stanica? Máš hodne zvláštne prirovnania. 8O
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
SIDTIM

#18 Příspěvek od SIDTIM »

To Helios:
Mluvíš mi z duše! Hezkých pár staniček jsem vystřídal a nakonec si nechal milovaného Carata - DNT. Modulace, komfort a reprodukce byly první, co mě zaujalo, zbytek až po studiu schématu.
Také nejsem příznivec současných blikajících a všeukazujících síbidel.
Když už, tak stará Formelka apod. (jsem nějak na to DNT zatížený... :D )
..a co shoří, nezhnije..!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“