Nastavení pošty pop3 ve WIN 10
Moderátor: Moderátoři
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
A v nastavení účtu na Volny.cz je také možnost zakázat používání POP protokolu.
Hape píše: .... A v nastavení účtu na Volny.cz je také možnost zakázat používání POP protokolu.
Tak pozor! Tohle je moc důležitá informace, akorát to můžu zkusit, až budu mít všechno nachystané na přesun, teď by mi to přestalo fungovat na tom starém počítači, kde to jede přes POP3.
Mimochodem, zjistil jsem, že odeslané e-maily vlastně vůbec na serveru nejsou. Teda kromě těch několika, které jsem psal v práci z webového rozhraní.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Pamatuji si, že v dřívějších dobách provozovatelé zdarma poskytovaných e-mailových schránek neměly veřejné SMTP servery a pro odchozí poštu bylo třeba do poštovního programu zadat SMTP server ISP (poskytovatele připojení k Internetu). V tom případě asi k ukládání odeslané pošty dochází pouze lokálně v poštovním programu na PC a na SMTP server tvé e-mailové schránky se nepřeposílá. Třeba já jsem kdysi používal SMTP server "smtp.ji.cz" svého ISP M-Soft spol. s r.o. (Jihlava). Ale webové rozhraní poskytovatele e-mailové schránky (dříve také pouze Volný.cz) jsem nevyužíval, tak si nevybavuji, jestli jsem v něm odeslanou poštu měl, nebo ne.
Dnes již veřejný SMTP server mají asi všichni poskytovatelé free e-mailových schránek. Alespoň já mám e-mailové schránky u celkem sedmi poskytovatelů a u všech mám nastavené jejich SMTP servery, SMTP server svého ISP jsem už několik roků nenastavoval.
Dočkal jsi se odpovědi od někoho z eM Clienta?
- pocitujlasku
makak píše:Mimochodem, zjistil jsem, že odeslané e-maily vlastně vůbec na serveru nejsou. Teda kromě těch několika, které jsem psal v práci z webového rozhraní.
To je v poriadku, tak funguje pop3 a smtp protokol. Oni su len prostrednici medzi pocitacmi.
Preto existuje IMAP protokol, ktory vlastne synchronizuje postu na servri a v pocitaci. Cize tam vidis jednak vsetky adresare, ak mas nejak triedenu postu a vidis aj odoslane a rozpisane spravy.
Takze ci sa prihlasis nejakym email klientom v pocitaci, alebo v mobile, ci cez web rozhranie, vzdy vidis to iste.
Vedlejším, ale vlastně důležitým výsledkem pokusů je zjištění, že opravdu nemusím uchovávat 18 tisíc zpráv. Tak ze všeho nejdřív to musím rozumně zredukovat, ať už v PC, nebo na serveru. Jenom k tomu musím dotáhnout manželku, dlouhá léta jsme měli e-mail společný, tak abych jí omylem nezlikvidoval něco důležitého...
- pocitujlasku
Preto vymysleli nieco take ako zalohy, kde si davas dolezite dokumenty.
Mailovy klient je len nastavba nad emailovym serverom, a nie zalohovaci sw.
Inac, rovnako sa sprava aj pop3 - da sa mu nastavit, aby pri lokalnom zmazani mazal aj na servri, pripadne automaticky po xx dnoch.
Hape píše: ...Dočkal jsi se odpovědi od někoho z eM Clienta?
Odpověď přišla:
Prosím navigujte do menu - soubor - import.
Ani nevím, jestli to nenapsala nějaká umělá neinteligence.
To bude časem asi čím dál častější dilema. Kvalifikovaní pracovníci vzdálené podpory mohou brát slušné peníze, pokud své práci rozumí (a jistě si je zaslouží). Když se místo nich "posadí" nějaký Chatbot, který párkrát po sobě odpoví zdvořilou formou blábol přibližně se chytající slov z dotazu, tazatel to brzy vzdá a problém je vyřešen.