detekce blesků

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

Jak to poznat nevím. Je to už dlouho co jsem to stavěl. Ten druhý tu psanou kapacitu asi měl. Ale ruku do ohně za to nedám. Ale jak jsem psal, po změně to šlo nakalibrovat i kontrolní test po spuštění proběhne bez problému. Mám tady nějaká testovací zapojení i s programy jak I2C tak SPI.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od PabloX »

Ten AS3935 je spoľahlivý, ale na čom som si pri ňom nie raz vylámal zuby je extrémna citlivosť na rušenie a aj umiestnenie. Po umiestnení mimo akékoľvek zdroje rušenia (aspoň 1m od nich) funguje dobre. Objednal som si k nemu aj emulátor, keďže pri rôznych programových úpravách to bolo treba otestovať a nechcelo sa mi čakať na búrku.

Viem, že sa predávali aj moduly, kde bol zle vybratý ten ladiaci kondenzátor v rezonančnom obvode a detektor sa nevedel nakalibrovať, bolo ho treba vymeniť.

Inak som minulý rok postavil toto s tým istým obvodom https://www.pablox.net/index.php?option ... &Itemid=36

V pohode zaznamenával blesky + som ho otestoval emulátorom.
kimlo
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kimlo »

Ja mám na detekciu búrky malú krabičku čo som pred pár rokmi kúpil cez Ebay, veľkosť cca krabičky zápaliek, napájanie 2x 1,5V AAA, a spoľahlivo funguje najmä v teréne. ukazuje vzdialenosť posledného blesku a stlačením tlačidla indikuje či sa búrka približuje alebo vzďaluje. Indikácia bleskov sa sá nastaviť aj zvuková aj vizuálna. Som s tým spokojný, na turistiku, hubárčenie, je to malé, ľahke a má to pútko na opasok.
Přílohy
IMG_7867_2.jpg
IMG_7867_2.jpg
IMG_7868.JPG
IMG_7868.JPG
IMG_7869.JPG
IMG_7869.JPG
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“