Aktuálně Česká pošta 2022-2025

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
DedVseved

#1021 Příspěvek od DedVseved »

Zcela zbytečná služba a vůbec se nedivím, že se její priorita snižuje. Kdysi jsem akorát posílal doporučené dopisy na úřady, ale tak 5-6 let používám datovku a někdy stačí jen email.
kejki

#1022 Příspěvek od kejki »

Stačí přidat 5 korun a je z toho prioritní obyč. psaní.
EKKAR

#1023 Příspěvek od EKKAR »

Ono ale jako "obyčejná listovní zásilka" chodï i například předplatný, takže jakejkoliv časopis => doručení nevíme kdy. Už jsem to tady nasraně ventiloval v lednu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
DedVseved

#1024 Příspěvek od DedVseved »

U časáku je úplně jedno, jestli přijde v pondělí nebo v pátek. A který že to je časák, že nevychází i v PDF, abys ho následně nemusel zbytečně a složitě skenovat a potom si brát den volna na zotavení, jak si stěžuješ jinde.
EKKAR

#1025 Příspěvek od EKKAR »

Že už by KONEČNĚ někomu došla trpělivost?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... _variant=0&
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
dvorak

#1026 Příspěvek od dvorak »

Včera asi v 11 hod.jsem posílal přes Balíkovnu ČP dvě zásilky, a přibližně za 24 hodin jsem obdržel SMS o převzetí zásilek adresátem v Bruntálu. Přitom pošta jaksi tolerovala (nebo spíš přehlédla), že se jedná o lehce nadrozměrnou zásilku - nejdelší strana byla 70 cm, místo povolených 60 cm.
S Balíkovnou jsem spokojen, je o 14 Kč levnější nežli Zásilkovna, navíc zde je možné označení "křehké", pokud je to nutné.
jasnap

#1027 Příspěvek od jasnap »

Možnost označit za křehké, je jen psychologický tah, asi jsi nikdy neviděl jakou rychlostí se překládají balíky, tam zjistí, že to bylo křehké až je slyšet destrukce. Ale nikdo kvůli tomu nepřibrzdí. :twisted:
Naposledy upravil(a) jasnap dne 05 bře 2025, 20:20, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#1028 Příspěvek od rnbw »

Nikdy neposielam nic ako krehke. Treba to poriadne zabalit - tak, aby to prezilo napr. pad zo stola na zem.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1029 Příspěvek od Hubert_79 »

EKKAR píše:Že už by KONEČNĚ někomu došla trpělivost?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... _variant=0&
PŘEČETL sis ten článek CELÝ, nebo jen titulek?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#1030 Příspěvek od EKKAR »

Ano, přečet. Někdo si myslí, že pácháte další křivárnu ve jménu co nejdelšího zachování si přístupu k co nejplnějšímu korytu, tak na vás poštval antimonopolák.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1031 Příspěvek od Hubert_79 »

Což nemusí znamenat vůbec nic, že. Počkejme si na pravomocné rozhodnutí. Ten úřad provádí takových šetření kvanta.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
xsc

#1032 Příspěvek od xsc »

EKKAR píše:Ano, přečet. Někdo si myslí, že pácháte další křivárnu ve jménu co nejdelšího zachování si přístupu k co nejplnějšímu korytu, tak na vás poštval antimonopolák.
Takhle kvičí každá neúspěšná firma. Ve stavebnictví už to došlo tak daleko, že se stavba běžně odkládá o rok kvůli takovýmto nesmyslným podáním.
EKKAR

#1033 Příspěvek od EKKAR »

Jo, to by mě docela zajímalo - jestli by v dnešní době někdo skutečně zaregistroval, že pýčta přestala úplně fungovat ... ????
kejki

#1034 Příspěvek od kejki »

rnbw píše:Nikdy neposielam nic ako krehke. Treba to poriadne zabalit - tak, aby to prezilo napr. pad zo stola na zem.
Správně, podle přepravních podmínek má předmět vydržet pád ze 140 cm.
Křehká zásilka pouze cestuje v balíku s křehkými zásilkami.
Takhle mi to bylo vysvětleno a pokud se tím člověk řídí, může ho překvapit jen máloco. Třeba mikrovlnka propíchnutá cca třícentimetrovým otvorem skrz skleněná dvířka
EKKAR

#1035 Příspěvek od EKKAR »

V dobách svojí ZVS jsem ze Žatce posílal keramickou formu na velikonočního beránka. Samozřejmě pýčtou, jinak to tenkrát nešlo. Vědomej si toho, jak se na pýčtě zachází i se zásilkama označenýma "KŘEHKÉ" jsem formu zabalil do 1cm tlustý molitanový "desky", balík vecpal do škatule, tu znovu obalil molitanem tlustým asi 2cm a tak vecpal do druhý krabice. Forma velká 25-28cm tak byla od okolí oddělená dvojitým "vlnitým" kartónem a cca 3-3,5cm molitanu. Poslaný samozřejmě jako "KŘEHKÉ". Mámě domů do Třebový přivezli balíček, kterej vypadal jak přejetej nějakým náklaďákem - jedna strana byla splácnutá na poloviční vejšku, na povrchu otisky vzorku pneumatiky "šípáku" a forma samozřejmě na kusy ... Reklamace odmítnutá, odůvodnění "nedostatečně zabaleno". Digitální foťáky a mail tenkrát byly vlhkým snem, obětovat kinofilm za 130-150Kč plus vyvolání za dalších cca 250Kč jako cenu za pořízení důkazů cenově znamenalo překročit cenu formy asi tak 3x, takže jsem to oželel. Banda 🤐 to prostě byla už před víc jak 30 lety ...
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“