Čínský ampérmetr

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Ani jsem nepochopil, co vlastně chtěl říct. Něco viděl, tak to koupil. Nevěděl, co chce a teď neví, co má. :lol:
samec

#17 Příspěvek od samec »

S unipolárnymi tranzistormi miesto diód môže fungovať od nuly. :wink:
xsc

#18 Příspěvek od xsc »

A co bude od nuly ty tranzistory řídit? :-)
samec

#19 Příspěvek od samec »

Jak čo? Presdsa napätie. Úbytok na bočníku.
PavelFF

#20 Příspěvek od PavelFF »

Je to ampérmetr a nemá důvod ukazovat špatně. Proud se nikam neztratí.
Projde diodami můstku stejně jako ústrojím. Stupnice je lineární, systém měří střední hodnotu a ukazuje efektivní, pokud je proud sinusový. Jediná nevýhoda je relativně velký úbytek napětí. Jsou aplikace, kde to nemusí příliš vadit.

Výjimečně souhlasím s p32.
p32 píše:Ani jsem nepochopil, co vlastně chtěl říct. Něco viděl, tak to koupil. Nevěděl, co chce a teď neví, co má. :lol:
Přílohy
Ampermetr.jpg
Ampermetr.jpg
Naposledy upravil(a) PavelFF dne 10 bře 2025, 21:03, celkem upraveno 1 x.
martinkopp

#21 Příspěvek od martinkopp »

Dozvíme se teda už konečně jak to meří?
californ

#22 Příspěvek od californ »

martinkopp píše:Dozvíme se teda už konečně jak to meří?
Z hlavy si to už nepamatuji, jsem ted' bohužel hospitalizován. Vím jen to, že jsem měnil bočník, aby měl rozsah ampérmetru 100 mA, změřil proud multimetrem, měnil proud na spotřebiči a pak porovnával na obou, a byly tam při zvýšení proudů rozdíly. Při nastavení do 25 mA byly hodnoty stejné.
californ

#23 Příspěvek od californ »

p32 píše:Ani jsem nepochopil, co vlastně chtěl říct. Něco viděl, tak to koupil. Nevěděl, co chce a teď neví, co má. :lol:
Já už také ne, Mr. P23. :(
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Tím jsem se ti nevysmíval. Ono se občas stane, že to vidíš na obrázku, přijde něco jiného a potom přemýšlíš, co s tím, protože jsi odklepnul ten první obrázek a ne ten druhý. Jednou mi takhle i přišel docela hezký obal na BT sluchátka místo nich. :lol:
Achab

#25 Příspěvek od Achab »

Metra Blansko už taky nenabízí typy FP. Všechny střídavé této řady jsou MP s usměrňovačem (MuP, úbytek kolem 1 V). Feromagnetické (elektromagnetické) dodávají pouze rozvaděčové Fa - Fb.
martinkopp

#26 Příspěvek od martinkopp »

californ píše:
martinkopp píše:Dozvíme se teda už konečně jak to meří?
Z hlavy si to už nepamatuji, jsem ted' bohužel hospitalizován. Vím jen to, že jsem měnil bočník, aby měl rozsah ampérmetru 100 mA, změřil proud multimetrem, měnil proud na spotřebiči a pak porovnával na obou, a byly tam při zvýšení proudů rozdíly. Při nastavení do 25 mA byly hodnoty stejné.
Aha, takže když to shrnu. Šťoural se v tom, vyměnil tam kdoví co, teď to měří špatně = je to čínský šmejd, vrať peníze žluťáku. :-)
californ

#27 Příspěvek od californ »

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

No jo, štoural. Ještě jsi měl dodat, ohnul ručičku měřáku, přepsal škálu, převinul cívku atd.🤦‍♂️😆
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“