Čas odoslania príspevku

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sinclair

#31 Příspěvek od sinclair »

Jo takhle - takže ani trvalý přihlášení na to nemá vliv?
Jestli tomu dobře rozumím, tak tohle fórum za mě samo označí všecky novinky, jako bych je četl. A to automaticky a nejdýl za 40 min, jo?
Cosi mi tahle funkce připomíná - je opravdu užitečná, tahle funkce?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ZdenekHQ »

Je to nějaký BUG téhle verze, nikoliv serveru. Je známý a to je asi tak vše, co se s tím zatím dá dělat. A chová se to relativně náhodně, o to je to horší.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#33 Příspěvek od p32 »

sinclair píše:Cosi mi tahle funkce připomíná - je opravdu užitečná, tahle
funkce?

Ano, správně ti to připomíná to, že na to čučíš a nečučíš. Tak to za tebe označí v cookies a máš pokoj, když to hodinu nepotřebuješ číst. :lol:
A funkce jen naznačuje to, že zde není čekárna, ale diskusní kroužek. :wink:
xsc

#34 Příspěvek od xsc »

ZdenekHQ píše:Je to nějaký BUG téhle verze, nikoliv serveru. Je známý a to je asi tak vše, co se s tím zatím dá dělat. A chová se to relativně náhodně, o to je to horší.
Nemám pocit, že by to byl bug jen téhle verze, co mám zkušenost, tak to dělá velká většina phpBB fór.
kokun

#35 Příspěvek od kokun »

Mj. - změnili jste si čas v Profilu? Letní: GMT + 2 . . .
Honza - kokúň
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já si to na podzim vůbec nepřepnul. Jak říkám každej rok - za chvíli je stejně jaro. Jen se mu jako každej rok opět nechce vylézt z pařezu... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kokun

#37 Příspěvek od kokun »

Tak jsme v noci opět měnili zimní čas na letní (změnit v Profilu).

Ale letos prý (ještě v říjnu) naposled. Stále ale není jasné, jaký vlastně čas budeme používat: GMT+1, anebo GMT+2 :?:
Změna času je konečně zrušena: Evropské země přetočí hodiny naposledy v říjnu

Mně osobně asi nebude vyhovovat (nastálo) ani jediný. V podstatě mi (jako penzistovi) střídání času vyhovuje.
"Zimní" - má výhodu jen v zimě (ráno chodí děcka do školy za světla; při letním by chodili ještě za tmy :( ).
"Letní" - má výhodu zase jen v létě (delší den večer - později se setmí; při zimním by zase svítalo už po 3. hod. ráno, a vstávalo by se, když by slunce bylo už "vysoko". Večery pochopitelně kratší :( ).

Jak to máte vy :?:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Mikras »

kokun píše:Tak jsme v noci opět měnili zimní čas na letní (změnit v Profilu).

Změna času je konečně zrušena: Evropské země přetočí hodiny naposledy v říjnu

"Letní" - má výhodu zase jen v létě (delší den večer - později se setmí
Ale houby s voctem to v říjnu skončí. Četl jsi ten článek? Nic o ukončení tam není, natož v říjnu. I když je možné, že to někdy v říjnu skončí, akorát nevíme kterého roku. Článek je částečně vytvořen AI a podepsaný nějakou vopicí.

A k tomu pozdějšímu stmívání. Setmí se tehdy, kdy se setmít má. To jen při SELČ se opíjíš pocitem, že je o hodinu víc. Pokud by i v létě platil SEČ, a chtěl bys sedět u ohně do 22h. tak bys seděl poslední hodinu ve tmě. Při letním čase ale končíš prakticky v 21h za světla, tedy o hodinu dřív, než bys seděl bez změny času. Mě z toho vyplývá, že letní čas nám v létě večer o hodinu zkracuje. Ale když se dav ovcí rozhodne, že je to pro ně prodloužení, tak ať si to myslí...

O nesmyslu "Zimního času" nemá smysl diskutovat.

Já osobně pro změnu času nejsem. Jsem pro pásmový čas, tedy SEČ, po celý rok. Když to v roce 1979 zavedli (bylo mi 16), několik let jsem to bojkotoval a hodinky jsem si nepřeřizoval. Vadí mi to i teď, ale s narůstajícím věkem si už nějak zvykám. Sám s tím nic neudělám, bohužel.
EKKAR

#39 Příspěvek od EKKAR »

€vropská kómis vydala pokyn ukončit střídání časů k letošnímu říjnu - ale nechala na jednotlivejch státech, na kterým pásmu zůstanou. Takže u nás se to zas bude hádat jestli nechat SEČ (15. poledník čili Praha) nebo VEČ (30. poledník čili Kyjiv).
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tomasjedno

#40 Příspěvek od tomasjedno »

Já bych se s tím nepáral a zavedl u nás čas GMT+12.
adakar

#41 Příspěvek od adakar »

kokun píše: - Jak to máte vy :?:
Nechávam to dosť na prírodu, hodinky nenosím, ani ma netrápi koľko ich je - pokiaľ sa to samozrejme dá - veď človek ráno vstane a aj tak je tu hneď večer.. nestresujem sa mobilom - aj dva dni sa nevidíme, inokedy dlhšie - tých najlepších mám pri sebe, a ostatným zavolám späť keď na to prídem.. A šachy si pri káve dám na polovičkinom - keď ho práve nehrá ona - ten môj starý dobrý monochrom to aj tak nedá.. Samozrejme je to iné, ak sa hovor očakáva.. Ale prechod na zimný čas ma nikdy neteší - totiž keďže chodím do postele neskoro, v zime je to naozaj.. Napríklad tikací minibudík, na ktorý vidím z postele, neprestavujem vôbec - veď viem koľko je to naozaj.. Uteká ten život tak, že to by som ho musel prestavovať každú chvíľu.. Ostatné časomiery ale prispôsobujem, aby to nemýlilo, a je ich dosť..

Inak je mi divné že by nechali na rozhodnutí štátu, aký chce posun - keď sa všetko globalizuje - v Maďarsku bude o hodinu menej, tu o hodinu viac, tam o hodinu menej, hentam viac - veď to úzko súvisí aj s ekonomikou - zaviedol by sa bordel - minimálne únia neverím že nebude tlačiť na jednotu..
kokun

#42 Příspěvek od kokun »

Mikras píše:...
O nesmyslu "Zimního času" nemá smysl diskutovat.

Já osobně pro změnu času nejsem. Jsem pro pásmový čas, tedy SEČ, po celý rok. Když to v roce 1979 zavedli (bylo mi 16), několik let jsem to bojkotoval a hodinky jsem si nepřeřizoval. Vadí mi to i teď, ale s narůstajícím věkem si už nějak zvykám. Sám s tím nic neudělám, bohužel.
Tak teď jsem "z toho (z tebe) jelen" - nwm, jak jsi to vlastně myslel?
Přece - "zimní čas" = SEČ = GMT+1;  nebo ne?     Jednou je to "nesmysl", a pak jsi zase pro SEČ? :o 8O     Tak jak to vlastně máš?

Jak to mám já, jsem napsal výše. Přestože i mně (jsem "sova") taky vadí časový posun (a to ještě i teď - v penzi), sám bych se nevěděl rozhodnout, pro který čas hlasovat.
Asi (taky) spíše pro ten SEČ - už proto, že tu byl mnoho staletí, až do toho minulého. Přestože by mi ten východ slunce (už před čtvrtou ranní), taky dost vadil :roll:
Honza - kokúň

#43 Příspěvek od rnbw »

Zimny cas sa u nas nepouziva. Pouziva sa normalny stredoeuropsky a letny stredoeuropsky.
kokun

#44 Příspěvek od kokun »

Ale nooóótááák - zase budeme slovíčkařit?
Přece všichni víme   vo co goo   :roll:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Mikras »

Pokud je "zimní čas" v uvozovkách, tak to SNAD můžu brát jako SEČ. Jinak je zimní čas SEČ -1h. Pak je ale nesmysl psát v uvozovkách i Letní čas. Ten je prostě SEČ +1.

Proto jsem to nechtěl pitvat. :-D

No, a pokud zítra vstávám v 6, tak už abych šel pomalu spát. Ale nebýt letní čas, bylo by 22 hodin až za hodinu a mohl jsem ještě něco stihnout udělat. Opět důkaz, že letní čas mě (nás) o hodinu okrádá.
Odpovědět

Zpět na „Provoz fóra“