Aku strunovka parkside prta 20
Moderátor: Moderátoři
Kúpil som vlani "kosu" - elektrický vyžínač na 230V , ktorý už má motor "za chrbtom kosca -na konci tyče" tak, ako to robia FI so spaľovacími motorčekmi, a k upchávaniu vetracích otvorov nedochádza - veď ani nemá prečo..motor je nad zemou min 80cm a od "struny či iného nástoja" tiež aspoň toľko... Ten systém sa mi zdá určite dokonalejší, ako naháňať predimenzovaný motorček pár centimetrov nad zemou, kde mu vadí v podstate "všetko čo do neho nasaje". A nejaké straty na žacej hlave - prevodovke to je oproti tomu nedostatočnému chladeniu šuvix...
A až ti mám poradiť, (z vlastných skúseností) - zariadenie s motorom nad "žacím" nástrojom" nekupuj... aj lacnejší možno nájdeš ,kde je motor inde... na opačnom konci tyče!! Aj keď si myslíš, že použite je LEN 2-3x za rok... Hryzneš sa do vlhkejšej buriny a motor skape...
Přesně jak to píše to mám já, na velký plochy a marast mám motorovej Stihl. Na to dosekávání je ideální mít něco lehkýho a obratnýho. Tahat za sebou 100m prodlužovák okolo baráku a centrálu na hřbitov, to by mě asi jeblo. Jaký větrací otvory na motoru? To mělo snad naposled DIU Jevíčko v 90-tejch letech. Ta Makita má malej bezuhlíkovej motor, kterej je menší než strunová hlava. Normálně to meju hadicej, protože je těsněnej. Taky to je perfektně vyvážený, baterky nahoře, motor s hlavou dole.
Ideálně si kup něco, na co už máš baterky, abys měl jednotnej systém. U těchhle sezónních strojů je zima pro baterky většinou brzká smrt, když se nepoužívaj.
A čo mám teraz doma? - je to ten "dokonalejší" systém..Kosa s elektromotorom za riťou (s baterkou - aj bez) ... s 25m káblom obehnem celú záhradu..A načo sa mám starať o PHM, jeho kvalitu... po sezóne nenaštartujem, čisteniu filtrov, výmena sviečky - atď. sa nevyhnem. idem roztrhať štartovací špagát ?? Prečo?.. na 1 možno 3 x do roka mi to ťahanie kábla za prdelou určite nevadí...
Diky za info. Ktery typ Makity presne mas? A jak ses s ni spokojeny?jenicek píše:Ta Makita má malej bezuhlíkovej motor, kterej je menší než strunová hlava. Normálně to meju hadicej, protože je těsněnej. Taky to je perfektně vyvážený, baterky nahoře, motor s hlavou dole.
Ideálně si kup něco, na co už máš baterky, abys měl jednotnej systém. U těchhle sezónních strojů je zima pro baterky většinou brzká smrt, když se nepoužívaj.
Ano, mam v planu s vyzinacem koupit i aku sroubovak apod. Doted jsem pouzival aku naradi od Milwaukee, ale jen na male kulate akumulatory. Vsechno uz je to 12+ let stare, takze je cas na zmenu. Milwaukee sice vyzinace dela taky, ale pro moje pouziti jsou zbytecne luxusni.