Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- maxijaroslav
- maxijaroslav
Skoro mám dojem, jako by probíhalo nějaké vzájemné blokování mezi čistícími a antivirovými programy, které ovšem občas zasáhne i Thunderbird nebo některé playery.
Stávájící dojem je, že to není ani tak nebezpečné jako protivné. Pro některé programy se musí občas spustit instalace znova, ale jinak se vlastně nic neděje.
To je obecně neakceptovatelný stav.maxijaroslav píše:... Stávájící dojem je, že to není ani tak nebezpečné jako protivné. Pro některé programy se musí občas spustit instalace znova, ale jinak se vlastně nic neděje.
Alespoň, že z toho vypadly ty externí disky s daty. Tedy SNAD, protože na tvá sdělení se spolehnout nelze. OS už měl být dávno přeinstalovaný. Po šesti stranách vlákna ses nepohnul z místa ani o píď.
Ty tvoje "čistící a antivirové programy" už měly být taky z OS dávno pryč, Windows Defender by si poradil bez nich, alespoň po dobu revitalizace NB.
- maxijaroslav
Programy v podstatě nemizí, ale nejdou spustit, protože "windows je nevidí anebo nemám práva na jejich spuštění". Kromě čistících programů se to týká i Thunderbirdu (občas ho musím reinstalovat, i když nastavení a adresy zůstávají), Libre Office a podobně.
Mám dojem, že se mi tu usadil nějaký "supersprávce", kterého nepřetlačím ani jako správce systému...
Tvoje "dojmologie" začíná názvem vlákna Mizení spustitelných souborů... a pokračuje dojmem, že "Programy v podstatě nemizí, ale nejdou spustit..." a končí dojmem, že "...protože "windows je nevidí anebo nemám práva na jejich spuštění"". Nebo ti snad Windows sdělil, že tento konkrétní program/spustitelný soubor nevidí? Neviděl jsem tady žádný printscreen jakékoliv chybové hlášky, pouze tvoje dojmy.
Už do toho konečně "řízni", nikdo jiný to za tebe neudělá. Nabootuj z prostředí Windows PE (z flešky Hirens', Strelec a pod.), proveď inventuru diskových oddílů a jejich diagnostiku, odděl "zrno od plev"(uživ.data od OS) a zazálohuj.
Potom nabootuj z oddílu WinRE a uveď NB do továrního stavu a potom se rozhoduj o apgrejdu na Win10/11.
To co provádíš teď jsou jen nesmyslné tanečky kolem jakéhosi tvého "Zuulu".
- maxijaroslav
Systém Windows nemá přístup k určenému zařízení, cestě nebo souboru. K přístupu k položce pravděpodobně nemáte patřičná oprávnění.
V některém případě pomohlo daný program znova instalovat, jindy ovšem ne.[/b]
- maxijaroslav
Přeinstalace systému není na pořadu dne (systém byl v zakoupeném nb a instalační média nebyla v příslušenství) a navíc by byla neskutečně zdlouhavá.
Zdá se, že se do systému dostal nějaký cizí program, který se nedaří najít...
Když už jsem se úspěšně probil opravou Didaktiku, který byl mnohými odsouzen k zániku, tohle je proti tomu věc výrazně snažší. A řešitelná s vysokou mírou pravděpodobnosti i bez reinstalace. Policejnímu akademikovi navzdory.
- maxijaroslav
Sám si myslím že je problém někde v registrech, že se objevilo cosi jako nadřazený správce, který mi blokuje (občas) přístupy k některým programům a musím je znova instalovat. Ale pustit se do regedittu si už netroufám...
Zatím je problém sice otravný a zdržující, ale přežít se to dá...