nový IO pro zdroje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
breta1

nový IO pro zdroje

#1 Příspěvek od breta1 »

Cose týče stavby laboratorních a jiných spínaných zdrojů a svářecích invertorů, zdá se, že se blýská konstruktétům, zejména těm amatérským, na lepší časy. Firma LIRPA uvedla v tomto roce revoluční integrovaný obvod NES 100 - jde o speciální integrovaný obvod, ve kterém jsou integrovány veškeré funkce spínaného zdroje s neuvěřitelnými parametry - vstupní napětí od 2.5V až 100V, výstupní regulované napětí 0 až 97V a výstupní proudy 0 až 25A. K práci potřebuje jen dvě externí součástky - regulační trimr pro regulaci výstupního napětí 0 až 97V a trimr pro proudové omezení v rozsahu 1mA až 25A, to vše při fantastické účinnosti 96.8% v celém rozsahu regulace.Případným zájemcům mohu poskytnout podrobné technické informace od výrobce.
radson

#2 Příspěvek od radson »

..:-))...ano a na stole vývojářů této firmy leží i další rozpracovaný brouk, který si hravě poradí i s proudem 5kA!.....dlužno dodat, že tato firma již tradičně své výrobky uvádí na trh k 1.4.....
stepa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stepa »

To je agitka? (prijde mi to, jako bys to zkopiroval z jejich letaku) :) Nebo to uz nekdo videl v provozu? Omeril/vyzkousel to nekdo? Cena?
zouzel1

#4 Příspěvek od zouzel1 »

Apríl je až zítra... Ale hezky se to čte...
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

A sovětší pionýři se zavázali, že vypěstují řípu 6 metrů velkou, a 16t těžkou. Nevím sice jak, ale věřím, že to dokážou. Jsou to přeci pionýři. :D
stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

Zazvonil zvonec a pohadky je konec. A pokud nezemreli, ziji tam stastne dodnes :D
dalik

#7 Příspěvek od dalik »

Sendyx píše:A sovětší pionýři se zavázali, že vypěstují řípu 6 metrů velkou, a 16t těžkou. Nevím sice jak, ale věřím, že to dokážou. Jsou to přeci pionýři. :D

Ja tomu taky věřím. Když dokázali vypěstovat kukuřici jako telegrafní sloupy, dokážou i řípu.
Líp už bylo.
vrky

#8 Příspěvek od vrky »

dalik píše:
Sendyx píše:A sovětší pionýři se zavázali, že vypěstují řípu 6 metrů velkou, a 16t těžkou. Nevím sice jak, ale věřím, že to dokážou. Jsou to přeci pionýři. :D

Ja tomu taky věřím. Když dokázali vypěstovat kukuřici jako telegrafní sloupy, dokážou i řípu.

Kukuřici tak vysokou? Ne! Tak daleko od sebe.
adept

#9 Příspěvek od adept »

Jo,jo humor je koření života :D
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Copak sovětští inženýři. Ti se aspoň snažili, ale mně osobně se nejvíc "líbí" vyjádření jistého dnes už asi mrtvého československého významného partajníka někdy z 50.let minulého století:

"Proč se budeme zabývat nějakými polovodiči, když ze spřáteleného a nám drahého Sovětského Svazu dovážíme dostatek plně vodivé mědi...?"

Možná jsem citoval nepřesně, ale myšlenku sem doufám vystihl. Tématicky se zdá datu odpovídat, bohužel se nejedná o výmysl nebo žert - v té době to opravdu bylo myšleno vážně...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Stan3

#11 Příspěvek od Stan3 »

breta1 píše:Cose týče stavby laboratorních a jiných spínaných zdrojů a svářecích invertorů, zdá se, že se blýská konstruktétům, zejména těm amatérským, na lepší časy. Firma LIRPA uvedla v tomto roce revoluční integrovaný obvod NES 100 - jde o speciální integrovaný obvod, ve kterém jsou integrovány veškeré funkce spínaného zdroje s neuvěřitelnými parametry - vstupní napětí od 2.5V až 100V, výstupní regulované napětí 0 až 97V a výstupní proudy 0 až 25A. K práci potřebuje jen dvě externí součástky - regulační trimr pro regulaci výstupního napětí 0 až 97V a trimr pro proudové omezení v rozsahu 1mA až 25A, to vše při fantastické účinnosti 96.8% v celém rozsahu regulace.Případným zájemcům mohu poskytnout podrobné technické informace od výrobce.

Tak to by mě zajímalo kam schovali tlumivku? :D
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Sunmay »

Nenápadně pod jeden z vývodů pouzdra DIL8
Jak sem se dostal k elektrotechnice? No to je jednoduché, kdy sem byl malý měl sem strašně moc rád stavebnice a to mi zůstalo ... a řekněte mi, která stavebnice má víc součástek :D
SIDTIM

#13 Příspěvek od SIDTIM »

A co úspěchy v chovu drůbeže? Nohy geneticky modifikovaných kuřat GIGANT přece použili jako významný stavební prvek! (prototyp použit v Mrazíkovi)
..a co shoří, nezhnije..!
breta1

#14 Příspěvek od breta1 »

Myslím je čas uvést věci na pravou míru - firmu LIRPA jsem si samozřejmě vymyslel (čteno odzadu = APRIL) a označení NES taky (čteno odzadu SEN) - takový obvod je přece SEN všech návrhářů. Pokud se někdo pobavil, jsem rád, pokud jsem někoho napálil nebo se někoho dotkl či pobouřil, nechť promine. Žertík jsem navíc vymyslel tak, aby nikomu nevznikla jakákoliv materiální škoda.
Omlouvám se též STEPA, který mi vytkl, že dělám agitku (nevím komu) a jestli mi to za to stojí a kolik mi za to dali (nevím kdo) a že šířím spamy (bylo to totiž ve dvou tematech).
Sendyx

#15 Příspěvek od Sendyx »

No dobrá, dobrá, my to pochopili.... a mezi náma, kolik ti za to dali ? :D
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“