nový IO pro zdroje
Moderátor: Moderátoři
nový IO pro zdroje
dalik píše:Sendyx píše:A sovětší pionýři se zavázali, že vypěstují řípu 6 metrů velkou, a 16t těžkou. Nevím sice jak, ale věřím, že to dokážou. Jsou to přeci pionýři.
Ja tomu taky věřím. Když dokázali vypěstovat kukuřici jako telegrafní sloupy, dokážou i řípu.
Kukuřici tak vysokou? Ne! Tak daleko od sebe.
"Proč se budeme zabývat nějakými polovodiči, když ze spřáteleného a nám drahého Sovětského Svazu dovážíme dostatek plně vodivé mědi...?"
Možná jsem citoval nepřesně, ale myšlenku sem doufám vystihl. Tématicky se zdá datu odpovídat, bohužel se nejedná o výmysl nebo žert - v té době to opravdu bylo myšleno vážně...
A kutilmile - nelituju tě
-
Stan3
breta1 píše:Cose týče stavby laboratorních a jiných spínaných zdrojů a svářecích invertorů, zdá se, že se blýská konstruktétům, zejména těm amatérským, na lepší časy. Firma LIRPA uvedla v tomto roce revoluční integrovaný obvod NES 100 - jde o speciální integrovaný obvod, ve kterém jsou integrovány veškeré funkce spínaného zdroje s neuvěřitelnými parametry - vstupní napětí od 2.5V až 100V, výstupní regulované napětí 0 až 97V a výstupní proudy 0 až 25A. K práci potřebuje jen dvě externí součástky - regulační trimr pro regulaci výstupního napětí 0 až 97V a trimr pro proudové omezení v rozsahu 1mA až 25A, to vše při fantastické účinnosti 96.8% v celém rozsahu regulace.Případným zájemcům mohu poskytnout podrobné technické informace od výrobce.
Tak to by mě zajímalo kam schovali tlumivku?
Sendyx píše:A sovětší pionýři se zavázali, že vypěstují řípu 6 metrů velkou, a 16t těžkou. Nevím sice jak, ale věřím, že to dokážou. Jsou to přeci pionýři.
A co úspěchy v chovu drůbeže? Nohy geneticky modifikovaných kuřat GIGANT přece použili jako významný stavební prvek! (prototyp použit v Mrazíkovi)
Omlouvám se též STEPA, který mi vytkl, že dělám agitku (nevím komu) a jestli mi to za to stojí a kolik mi za to dali (nevím kdo) a že šířím spamy (bylo to totiž ve dvou tematech).