Stíněný vodiče.
Moderátor: Moderátoři
Stíněný vodiče.
http://www.rane.com/note151.html
A potom se to může větvit dál, třeba podle toho, jestli chceš použít kabel k mikrofonu symetrický nebo nesymetrický...........
Crifodo píše:ragnole, našemu času bys pomohl, kdybys svůj problém trochu upřesnil, ono je docela rozdíl, jestli potřebuješ stínit mikrofonní kabel, datovou linku na CNC mašině nebo frekvenční ústřednu lodního KV vysílače.
A potom se to může větvit dál, třeba podle toho, jestli chceš použít kabel k mikrofonu symetrický nebo nesymetrický...........
fajn .. Potřebuju v autě táhnout cca 2 - 4 metry kabelu po kterým poběží normálně rs232. A mám strach o rušení. problém je že to musím táhnout po rámu a už jednou jsem tam takhle měl nataženou komunikaci v úrovních CMOS a občas mi přišli špatný data. Hlavně při startování. Rád bych to ošetřil víc než jen kontrolou dat. Díky
Co jsou to úrovně CMOS nevím, CMOS je logika pokud vím běhající v širokém rozmezí amplitud na rozdíl od TTL. Jinak RS232 má poměrně dobrou odolnost díky větším úrovním, pochopitelně to závisí i na rychlosti.
Něco k problematice je v knize M. Minasiho Velká kniha hardwaru a dost taky na webu, myslím na hwserveru byl seriálek o 232.
V krajním případě se to dá oddělit optočlenama, ale tady by to nemělo být nutné.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Crifodo píše:Na 2-4 m úspora žil v kabelu? Kolik exemplářů děláš?
Jestli protokol nevyužívá to archaické řízení toku atd., tak CTS, DTR atd nemá význam, ale to oddělení datové země od napájecí ano. Viz popisy pinů v literatuře.
S tou úsporou . Nejdřív jsem chtěl použít jen 4 žilovej kabel z usb . O cenu nejde. No ale dotaz jak rozdělit v zapojení datovou zem od napájecí když to bude napájený jednou zemí ? V tomhle tématu jsem fakt mimo a o stínění vím úplný prd. Takže se když tak omlouvám za nesrozumitelnost některejch mejch příspěvků.
Všechno je to na webu, chce to fakt nebýt pohodlný a bádat...
"Use of a common ground is one weakness of RS-232. If the two pieces of equipment are far enough apart or on separate power systems, the ground will degrade between them and communications will fail; this is a difficult condition to trace." http://en.wikipedia.org/wiki/RS-232