Vysavač ETA
Moderátor: Moderátoři
-
Petr01
Vysavač ETA
Mě napadlo zatím jen jedno řešení - zapojit ho přes regulační trafo a o pár desítek voltů zvýšit napětí.
Máte ještě jiné nápady?
Díky za rady Petr
-
Petr01
-
nový
-
Petr01
Tenhle má příkon 300 W (typ Eta 409 jestli znáte)
Stěny se nemůžou propadat protože to je kvalitní silný plech.. ale utěsněný ho mám dobře, pod to víko jsem už kdysi vystříhnul těsnění z gumy.
Filtry tam jsou dva, papírový a hadrový sáček, a ten hadrový vypráším při každé výměně papírového..
Petr01 píše:Jakých 800 nebo 1000 W? Jste normální? to mají ty dnešní nové proto takový nechci! to bych se nedoplatil za elektriku.
.....
Tak se nediv. Prostě o to déle budeš vysávat, takže za elektriku dáš v důsledku možná i víc, než s nějakým 1000W vysavačem.
- Peterseal
Petr01 píše:Jakých 800 nebo 1000 W? Jste normální? to mají ty dnešní nové proto takový nechci! to bych se nedoplatil za elektriku.
Stěny se nemůžou propadat protože to je kvalitní silný plech.. ale utěsněný ho mám dobře, pod to víko jsem už kdysi vystříhnul těsnění z gumy.
Filtry tam jsou dva, papírový a hadrový sáček, a ten hadrový vypráším při každé výměně papírového..
Ja som normalny
Proste s vysavacom ktori ma vykon 300W vela nenavysavas.Dneska sa predavaju tak 1200W-1600W vysavace. A s takym izbu povysavas za 5 minut a s 300W za 30min....
Takze az tak s timto elektriky neusporis.
Moja rada: kup si novy
-
Petr01
Ale to mi neříkej že ušetřím se silnějším... když žere třeba 1200 W tak to bych musel luxovat 4x rychleji a tak rychle se ani pohybovat nedokážu
Jo a navíc mám ještě jeden - Eta Standard, ten má taky 300 W a táhne mnohem víc.. takže s tím motorem musí něco být.
- Peterseal
Petr01 píše:no kdybych měl kupovat nový to si můžu vyměnit motor v tomhle.. já mám doma už 2 motory z těhle nových vysavačů co jsem našel někde u popelnice - motor dobrý, a plastový vysavač byl rozpadlý na 2 půlky, protože byly vylomené šrouby z plastu.. takže tak bych s novým nejspíš dopadl za pár let taky..
Ale to mi neříkej že ušetřím se silnějším... když žere třeba 1200 W tak to bych musel luxovat 4x rychleji a tak rychle se ani pohybovat nedokážu![]()
Jo a navíc mám ještě jeden - Eta Standard, ten má taky 300 W a táhne mnohem víc.. takže s tím motorem musí něco být.
S tym motorom je to ze je vylagrovany.To znamena ze premazanie lozisk nestaci.
A k tej spotrebe: Novy Ti bude zrat elektriku 5 min,a ten stary 30 min.
To znamena ze ktroi bude mat vacsiu spotrebu?
-
Petr01
(Toto slovo v češtině máme, jen ho netechničtí lingvisté prohlásili za germanismus a nedali do Pravidel).
V tomto případě ten výraz můžeme spojovat i s vaklajícím vedením uhlíků, a/nebo třeba s rozpatlanými lamelami kolektoru.
Prostě není zdaleka tak tichý a účinný, jako kdysi. Z jakékoli příčiny.