zalohovany zdroj 12V
Moderátor: Moderátoři
- kevin_mitnick
Mam to doma zhruba na ten samy ucel co chces ty (zivi se mi z toho hub, DSL router, NTcko pro ISDN, telefonni ustredna, alarm, kamerovy server, nejake nouzove osvetleni a podobna elektronicka verbez). Beha mi to uz pres rok a naprosta spokojenost. Stalo to sice i s akumulatorem kolem 3 tisicovek, ale max. proud 3A, zalohovaci aku 17Ah, procesorove rizeni, autotest baterie, dalkova signalizace stavu...
Hledej AWZ-222 (2A) nebo AWZ-333 (3A)
-
michalekkk
I přesto by možná bylo zajímavé uvažovat o nákupu obyčejného záložního zdroje. Nemusíš kupovat nic extra, stačí ti obyčejné off-line UPS, nějakých 300VA a máš vystaráno, navíc včetně přepěťové ochrany. Pořizovací cena několik málo tisícovek.
-
michalekkk
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ht=#171626
A trafa už máš,možná,že by to obojí utáhl jeden adaptér (nutno vyzkoušet,já mám AP a SWITCH taky na jednom),má to pak podstatně nižší spotřebu.
-
michalekkk
Co se týče toho společného síťového zdroje, možná by bylo elegantní ho nekupovat ale vyrobit a dát ho rovnou do jedné krabice s akumulátorem i s touhle jednoduchou elektronikou.
Na výrobu zdroje ti stačí trafo, můstkový usměrňovač, stabilizátor 7812 nebo podobný a dva kondíky.
Výsledek bude pěkný stabilizovaný a zálohovaný zdroj 12V, který navíc můžeš ozdobit nějakou LEDkou a je to.
Ještě detail - možná by stálo za to udělat ten zdroj dvojitý - jednak těch 12V a jednak ještě nějakých 13,5V kvůli nabíjení toho aku. Ovšem otázka je, jestli by tahle komplikace nakonec měla nějaký praktický dopad na funkčnost. Myslím, že v tvém případě ani ne.
-
michalekkk
-
michalekkk
-
michalekkk
-
michalekkk