Fotocesta
Moderátor: Moderátoři
Mica píše:Může mi někdo kua říct proč se všichni "serou" s upravováním nějaký výbojky která vyzařuje moc UV všude okolo, a je s ní prostě moc sraní, když se s 125W Halogem z OBI za 100Kč dosáhne naprosto skvělej výsledků a ne-li lepších, a je to skoro bez práce a nezáří tuny UVčka všude okolo? :-O
takovyhle nazory fakt zeru...proc se s tim "seru"? protoze jsem to sehnal zadarmo...celou vyrazenou lampu ze stozaru i se rtutovou vybojkou
...mne trva doba osvitu se rtutovou vybojkou 125W tak 2 minuty
- heldybeldy
heldybeldy píše:No to je mozne ze dve minuty, ale najprv ju musis aspo 10 min rozpalovat, aby mala konstantny jas. Ked ju potom vypnes, tak zase 10 min cakat kym vychladne, lebo nechytne a potom znova rozpalovat. Keby som to vedel skor, tak dam prednost halogenke, ak je to ovsem pravda, kedze som to este nevyskusal.
nezhavim...pak to dost topi...necham to 10s zaply,pak vkladam desku s pozitivem...vysledky pro me dostacujici
...nekdy se stane ze to presvitim,potom to leze pres pozitiv na papire...holt laser je lepsi nez inkoust
-
Strýček
osvit DPS pomocí UV LED ???
rád bych se zeptal, zda je možné při výrobě DPS fotocestou osvítit desku několika UV diodami.
Díky
TeĎ bych si nejradši nafackoval že se váhal.
Jo předloha vytištěná inkoustovkou na samolepící průhlednou folii určenou pro inkoustové tiskárny.
Čekal jsem spíš, že budu mít neostré okraje jak všichni vyhrožují pokud toner nelžeí přímo na desce, ale není tomu tak.
Takže S inkoustovkou to taky jde. akorát je třeba to vytisknout dvakrát a nalepit na sebe. Není to sice 100% profi ale řekl bych že to docela ujde.
viz http://picasaweb.google.com/FoxfVK/VEho ... 1228454930
Ten nahoře je osvicovaný přes dvě folie na sobě ten dolní jenom přes jednu.
Neví jak dlouho bych to musel smažit pod halogenkou přes pauzák. teĎ to trvá skoro 45 minut. Pořizovat UV výbojku/zářivku/žárovku/LEDky nebo horké slunka se mně nechce. dělám několik plošňáků do roka.
PS neni to horke, ale horske slunko
BTW upsal jsem se myslel sem horské.