Špatný den

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ambyk

Špatný den

#1 Příspěvek od Ambyk »

A já ho měl před pár lety, když jsem byl ještě ženatý. No znáte to: dojdete domů, dáte kafe, něco pojíte a pustíte telku. A najednou se ozve: "už jsi udělal tu prodlužovačku?", rozletí se dveře, položí kafe na stolek a zamilovaně mi říká: "začíná mi seriál, jdu se koukat".
Tak jo, povídám, vemu nůž, drát a koncovky na prodlužovačku a jdu do vedlejší místnosti pracovat. Na jeden konec namontuji samca a bezmyšlenkově ho strčím do zásuvky a natahuji drát do místa, kde má končit prodlužka. V onom místě udělám s káblem smyčku, vemu nůž, co si manželka přede dvěma dny koupila, a řežu. To vám byla taková šleha, až mi vyskákaly špunty z uší. Kouřilo se mi od prstu a všude tma. A do toho slyším: "zas nějaký 🤐 si hraje s eletrikou". Oči mi sjížděly k nohám se strachem, zda nejsem přiškvařen ke kobercu. Začala hledat baterku a já ze strachu, že ji najde, tak zas nůž. Polil mě pot, v ruce jsem nahmatal jen střenku. Začal závod s časem, kdo baterku najde první, byl jsem to já a stačil jsem demontovat žarovečku a tak hlásím, že nesvítí a že to asi už dnes asi nespraví, a půjdem spát. Kupodivu souhlasila, zapálila svíčku, co se dává na hrob, a šla se osprchovat. Druhý den jsem koupil nový nůž a prodlužovačku jsem dodělal, než přišla z práce. Večer ji říkám: "jo, udělal jsem tu prodlužovačku, jak jsi chtěla, dala mi pusu a povídá: "vidíš, že to jde, když chceš, ale teď mi poběží seriál". Odšoural jsem se do vedlejší místnosti a začal jsem přemýšlet, jaký že to ten den vůbec byl.
TomasX

#2 Příspěvek od TomasX »

Tohle potká v životě snad každého. :lol:
Já jsem před léty vyměnil síť. vypinač v jedné OTF458 a potom teprve zjistil, že jsem nevytáhl síť. šňůru ze zásuvky. :oops: Kdo zná tuhle telku, tak ví, že vypinač je v desce spojů a má celkem 9 vývodů.
Naštěstí jsme to přežili oba. :lol:
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Kdysi dávno, ještě coby školou povinný předpuberťák, jsem cosi bastlil v pokojíku doma na stole. Co čert nechtěl, nějak se mi připletlo síťových 220 (tenkrát ještě) na elyt asi 200uF/15V. Samozřejmě rána jak z děla, pojistky radostí vylítly až na ulici. Co bylo horčí, vyletěl i 63A DEON pro celej vchod - a zrovna hráli naši na MS v hokeji nějakej hroooozně důležitej zápas... No co já si tenkrát vyslech, než jsem našmátral baterku, vyšel na chodbu a odemknul rozvaděč, kde jsem natahoval DEON - málem jsem to nezvládnul...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

jo, nůž a elektrika, to člověk i občas přežije
horší je to s těma manželkama... upřímnou soustrast Ambyku
já jsem si vzal ženu troufám si tvrdit inteligentnější - teda aspoň nesleduje seriály...
rip

#5 Příspěvek od rip »

Inteligentní žena, co se vdá, hloupý muž, co se ožení. Já jsem rozvedenej a v životě se už neožením...
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

no tak vidíš ! vše tohle domácí bastlení nám vzal kapitalismus, společnost hromadné spotřeby. ale dal nám vzápětí něco jiného - dneska koupíš hezkou prodlužku 5 x 230 V v tescu příkladem. s červenou kontrolkou a centrálním vypínačem, nebo možná i síťovou pojistkou. cestou do krámu zbyde čas i na kulturu, nějaké pívo nebo co...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Ambyk

#7 Příspěvek od Ambyk »

jojo,kde je ten čas kdy člověk postavil zesilovač s MBA 810 nebo něco jiného a měl s teho radost.Dnes už to člověka ani tak nebaví protože je lepší to zahodit a koupit nové.Plně s Váma souhlasím,nikoho se nechci dotknout ale TV opraváři a spol je obor na vymření,nebude co opravovat.
dudo02

#8 Příspěvek od dudo02 »

Ja tohoto casu zijem v UK a tu TV opravari a spol. vobec neexistuju..Proste nieco sa pokazi a kupuje sa novy kus..Ak teda nie je v zaruke...
Mam notebook v ktorom odisla bateria na CMOS a bol vyhodeny-sice starsi IBM THINKPAD P4,ale po vymene spominanej baterie plne funkcny..Taktiez mam TV prijimac u ktoreho bol zlomeny kabel...

Staci sa prejst po uliciach v den vyhadzovania odpadkov a clovek si zariadi bezplatne byt elektronikou..Ani to vsak nie je potrebne-na internete sa daju najst veci zadara,za odvoz popr.za symbolicku sumu..

Tiez sa musim priznat,ze prestavam mat motivaciu bastlit-to radsej idem na pivo,do posilovne,zahrat si futbal...A to sa pametam,ked som bol sopliak,aky to bol skvely pocit nieco si zmajstrovat a popritom usetrit nejaku tu korunku..

Esteze existuje svet PC a ludia co mu moc nerozumeju-tu si aspon ako tak uplatnim svoje elektronicko-technicke chutky..Avsak vyroba plosakov,pajkovanie atd..-nakupil som si vsetko mozne naradie,ale to mi zapada prachom...

:(
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze existuju - Google ich pozna dost, napr. http://www.sjstv.co.uk/
dudo02

#10 Příspěvek od dudo02 »

Hmm..Tak predsa su...

Nejako ma nenapadlo skusit nieco googlit...Mentalita mojich anglickych kolegov,kamosov ma presvedcila,ze neexistuju.Ale vidim,ze opak je pravdou..
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“