Thomson 33MN79H nejde zapnout
Moderátor: Moderátoři
- kingofroad
Po vymeně 5ti zatim nic .
obrazek ktere uz jsou - ty červene čtverce : http://isis.khnet.info/thomson/vymena.JPG
diky za rady předem
kingofroad píše:Tak další poznatek : televize jako naběhnout chce - začne mírně bzučet vf trafo ale přerušovaně ale tv nenaskočí. - trafo bzučí po dobu držení knoflíku na ovladači a pak ještě cca vteřinu po uvolnění - pak se vše vráti do standby. 4 kondy před klasickým trafem orega na fotce vyměněny. Vyměněn i velký plechový 4 vývodový za podobný 2 vývodový s klemou mezi nulama bez uspěchu tedy původní vrácen zpět
Po vymeně 5ti zatim nic .
obrazek ktere uz jsou - ty červene čtverce : http://isis.khnet.info/thomson/vymena.JPG
diky za rady předem
Prosim Te trochu mer. Odsaj ten radkovy tranzistor (horizontalni) a zmer ho. Pak pis dal. PS: VYMENA KONDIKU NEUSKODI,ALE VSELEK TO NENI!!!!!!!!!!!
- kingofroad
- kingofroad
kondik píše:kingofroad píše:vim houby který je řádkový a co n něm naměřim .
Tak to láskavo nechaj tak, prečo sa mrvíš do niečoho čomu nerozumieš?
trochu jsem pročítal forum a je to asi ono. Slušně mi říct jdi někam umí každej. Kdybychto mohl odnést do opravy už bych to udělal ale- je to těžký jako prase - fakt velká kisna a další je že jedinej rozumnej opravář u nás je tolik zaměstnán že to nechce. Další věc je že když sou tu odborníci kteří tomu jistě rozumí tak nevidim důvod proč neporadit. Já můžu radit v sekci wifi, mikrotik, pc, sítě atd ty zase tady nevidim důvod proč ne.
- kingofroad
jave píše:Pockej tak jeste jedna otazka. Zapomen zatim ze nevis kde je ten tranzistor.
Ja se ted ptam ... mas vyletovany tranzistor NPN umis zmerit ohmetrem jeho prechody a posoudit zda je vadny ci ne???
tranzistor vyjmout umim, odpor změřit umim. posoudit zda je vadný neumim díky
Jako tranzistor tu vypadají 2 součástky pak je tu jeden stabilizátor a jeden vícepinový IFOI
kingofroad píše:jave píše:Pockej tak jeste jedna otazka. Zapomen zatim ze nevis kde je ten tranzistor.
Ja se ted ptam ... mas vyletovany tranzistor NPN umis zmerit ohmetrem jeho prechody a posoudit zda je vadny ci ne???
My ted odchazime na carodejnice (sele a pivko), ale zitra ti kdyztak jeste trochu pomohu. I kdyz ta oprava z tve strany je silne pasivni. Rano se podivam a odepisi.
PS: Zacala tu bourka, celkem rozumne silna. Carodejky opet proprsi, ale mame stan. Hezke carodejnice vsem!!!!
- kingofroad
jave píše:kingofroad píše:jave píše:Pockej tak jeste jedna otazka. Zapomen zatim ze nevis kde je ten tranzistor.
My ted odchazime na carodejnice (sele a pivko), ale zitra ti kdyztak jeste trochu pomohu. I kdyz ta oprava z tve strany je silne pasivni. Rano se podivam a odepisi.
Jasně bavte se pasivní asi vypadá když tomu tolik nerozumim. Kdybych rozuměl tak se neptám stačí mi říct podle fotek tohle vyletuj změř odpor, dám sem data a posoudíme. Klidně se nějak odvděčim zatim budu hledat sám. Díky předem moc
- kingofroad
- kingofroad
Maskot píše:Najdes alespon napajeci vetev pro rozklad??Tak pokud pujdes po teto stope,dojdes az k VN trafu a tomu tranzistoru.
budu hledat dík
Abych to usnadnil tak vyndávám jeden podruhym a dělám z něj data naměřených hodnot.
http://isis.khnet.info/thomson/tranzist ... 516%20.JPG
kingofroad píše:Takže jsem tranzistory odkrytoval a jsou tu
P6NA60FI
BUH 516
BD681
TDA8177 - což by měl být tv vertikal
pak sou tu klasické malé tranzistory
C33740 - 2x
C548B - 2x
BC558
C558B
Pak je tu jeden stabec 12VCV
Cituji "Jasně bavte se" ... Ver mi ze se nebavim, ba naopak. Myslim, ze o zakladech elektroniky nevis nic a barak se take od strechy stavet neda. Proto nechapu tvou injektivu. Misto aby jsi byl rad ze ti nekdo zkousi poradit, tak se jeste urazis.
Dokaz mi ze se pletu a odpovez na tyto 2 otazky
1/Myslis ze TDA8177 je tranzistor (pises to v predchozim prispevku)??
2/Za jakych podminek se otevre klasicka kremikova dioda
Kdyz se budes snazit s odpovedi budu se potom snazit pomoci ti dal. Stylem jak jsi psal aby jsme neco fotili a vedli te jako cvicenou opicku to opravdu nejde. To to radeji zadekluj a jdi na pivo. TOT MUJ NAZOR