Zdravim, robim aplikaciu s PLC Moeller a potreboval by som schemu nejakeho jednoducheho prevodniku teplota > 0-10V.
Nechcem nieco zlozite, staci nieco s termistorom. Riesil niekto tento problem?
Nieco take ako popisujes si predstavujem pod pojmom jednoduche. Mas nejake konkretne zapojenie? A presnost - cidla budu dve - jedno na vonkajsiu teplotu a druhe na vnutornu takze myslim ze staci tak 0,5°C.
Dej tam nějaké už konkrétní teplotní čidlo s analogovým výstupem (např. LM335) a výstup si zesil jak budeš potřebovat a máš to i docela hezky přesné a jednoduché
Tak senzory prisli, len rozmyslam co za operak pouzit na zosilnenie? Skusal som klasicky neinvertujuci zosilnovac so 741 ale vystup sa nemenil, pouzil som nesymetricke napajanie. Skusal som aj lm358 a to iste. Nevie niekto pomoct ak riesil podobny problem?
Tak zkus pouzit treba LM311, ten by to mel zvladnout i pri nesymetrickym napajeni a takto malym vstupnim napeti. A nezapomen vynulovat offset, at mas presnejsi napeti na vystupu. I kdyz jestli to mas jen orientacni na malej rozsah teplot, je to jedno.
použil bych sym. napájení a třeba OP177 nebo OP07, taky bych udělal napěťovou referenci, která by zrušila těch 0,6 V a pak by to mohlo fungovat 0 °C = 0 V ...