Autonabíječka

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ViPali

#16 Příspěvek od ViPali »

Teraz čítam, že som bol zadupaný pod čiernu zem.
Toto je bastlírna, takže ak niekto poradí "kúp v Kauflande" čo iné sa dá napísať. Tá moja pripomienka sa vôbec netíkala nabíjčky, ale tej reakcie čo mi predchádzala.
Za nepochopenie sa ospravedlňujem, odteraz len čitateľný text a zrozumitelné obrázky.
denis15

#17 Příspěvek od denis15 »

Až tak drsné to nebylo... :oops: Nějak jsem to nepochopil tudíž sorry. :agree: I když... :lol:
mzama

#18 Příspěvek od mzama »

V A-Rádiu 02/2004 byla uveřejněna inteligentní nabíječka se spec. IO UC3906 (v GM skoro 300,-Kč). Šité na míru pro Pb akumulátory. Automatický režim, možnost trvalého připojení - vcelku zajímavé řešení. Pak ještě v nějakém novějším "modrém" čísle (číslo a rok teď nevím) vyšly ještě nějaké varianty využití tohoto IO.
Vena

#19 Příspěvek od Vena »

Nebyl by nekdo ochoten hodit na upload tu nabijecku z toho noveho amara jak je prekuchana z ATX zdroje ja jsem se o to pokousel s nevalnym uspechem tak by me zajimalo jak je to v tom amaru?
luke001

nabíječka

#20 Příspěvek od luke001 »

Na upload jsem Ti poslal dva typy.Osobně používám tu konstrukci 71.Podle trafa a tyristoru až do 15A.Sama vypíná podle nastaveného napětí a potom pouští jen udržovací proud.
Anonymní

#21 Příspěvek od Anonymní »

Vena píše:Nebyl by nekdo ochoten hodit na upload tu nabijecku z toho noveho amara jak je prekuchana z ATX zdroje ja jsem se o to pokousel s nevalnym uspechem tak by me zajimalo jak je to v tom amaru?

http://rapidshare.de/files/17515639/pc_ ... a.zip.html

:arrow:
Vena

#22 Příspěvek od Vena »

dik za to amaro
galjo

#23 Příspěvek od galjo »

No ved doma potrebuješ nabijačku tak dvakrát do roka a v servise hadam kupiš niečo slušné pre dennú potrebu - s možnosťou štartovacieho vozika ... a podobne.. :lol:
denis15

#24 Příspěvek od denis15 »

On je právě problém, že ty startovací vozíky stojí kolem 9tis. aby byl vůbec schopný funkce a nevydrží déle než 1,5roku. Proto řeším něco co vydrží zacházení úplné lamy. :lol: :wink:
JInak všem děkuji za tipy a poslané schémata. :wink:
galjo

nabíjačka

#25 Příspěvek od galjo »

denis15 píše:On je právě problém, že ty startovací vozíky stojí kolem 9tis. aby byl vůbec schopný funkce a nevydrží déle než 1,5roku. Proto řeším něco co vydrží zacházení úplné lamy. :lol: :wink:
JInak všem děkuji za tipy a poslané schémata. :wink:

Jo a teraz takto - susedovi vyhorela garáž - samozrejme aj s autom. Nabíjal bateriu a pritom došlo k neakému skratu - skrátka požiar , prvé čo bolo tak policajti pýtali doklady od tej nabíjačky a tie samozrejme nemal, lebo ju robil doma. Poisťovňa samozrejme zobrala výsledok šetrenia polície na vedomie a majiteľ si spôsobil požiar sám použitím nesprávneho výrobku ktorý nezodpovedal norme a škodu odmietla uhradiť. Ešte dostal k náhrade aj zákrok hasičov. :roll: :roll: :roll:
Keby mal nabíjačku aj z Kauflandu tak papiere by mal a všetko by bolo v poriadku. Vyrobí si každý LAMA nabíjačku, aby zodpovedala aj bezpečnosti ??? Prerušiť poistku v prípade skratu a podobne?? ved tá poistka tam je len na ozdobu a stojí to peniaze.
denis15

#26 Příspěvek od denis15 »

Hezká pohádka s drsným koncem. Tu nabíječku budu dělat já a chci, aby pouze vydržela zacházení Lamy. Pojistky budou uvnitř, aby tam nikdo nelezl a vyletí jen při opravdu drsném zacházení-aby se tomu předešlo, budou tam jiné ochrané obvody-budu kombinovat několik nabíječek obvodově do jedné.
JInak bouchnout to může kdykoliv, proto nerad nabíjím bez přítomnosti-otci střelila baterka při startování a ta rána vzbudila půl sídliště.
Všeho zde psaného jsem si vědom, proto se jsem chtěl schéma či nějakou myšlenku.
Jinak ještě jednou všem díky. :wink:
rezis

#27 Příspěvek od rezis »

krásná nabječka je z 3f trafa zapojeneho do trojúhelníku. 3 diody o zem 3 tyrystory a elektronické relé nabíjení ze škodovky 120 jehož výstup je spřipojen na G těch tyrystorů. Nabíjí to konstantbím napětím. Pokud dáš dobré tyrystory tak není problém nastartovat.
Internet - metla lidstva
rudis

#28 Příspěvek od rudis »

na stránkách u Flajzara se dá koupit stavebnice nabíječky i s regulací ,
stavebnice je i s měřáčkem. Postavený to je za chvilku, stojí asi 500,-
chodí to na pvní zapojení a je to hlavně vsechno pohromadě i s deskou.

upgradoval jsem s tím nabíječku co prodávali jeden čas v Globusu , vevnitř je trafo , tři LEDky , čtyři diody a zenerka .......
85.71.221.115

#29 Příspěvek od 85.71.221.115 »

rezis píše:V amaru vyšlo teĎkom svhéma na autonabíječku ze zdroje PC vypadá to chytře. Jinak na tu tvou bych použil pro řízení primaru triak. Stačí ti dva odpory triak diak kond a potenciometr ja ji tak mám a stačí.
END-DAY

#30 Příspěvek od END-DAY »

Je někdo schopen mi poradit nebo poslat schéma na tu autonabíječku z PC zdroje? :?: Moc by se mi hodila, tak si prosím někdo udělejte trochu času a pošlete mi to, pls 8O
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“