Pomoc a nastavenim ZCOMAX WA-2204A-TX
Moderátor: Moderátoři
podobné chování vykazovalo několik routerů a switchů které mi prošli rukama. Jediné co měli společného s tvým případem bylo to, že se bez ohledu na typ a výrobce chovali naprosto stejně.
Obecně vzato, mi většinou pomohl update FW. skus mrknout na stránky výrobce a stáhnout co bude potřeba.
Samotnýho by mě zajímalo v čem je problém.
Až ti to nepujde skus několik věcí:
1. Router routuje.
V CMD zkus ping na nějaký veřejný www server, nikoliv IP ale názvem. Třeba www.seznam.cz. Pokud odpoví IP adresou, router routuje a DNS překládá.
Problém bude v SW routeru. Update.
Pokud nepřekládá, zkus nastavit v připojeném PC místo DNS, na vnitřní adresu routeru, tzn. místo 10.0.bla.bla nebo 192.168.bla.bla., nějaký veřejný DNS server.
Třeba 208.67.222.222 nebo 208.67.220.220
edit:oprava překlepů
Vogon píše:Předem se omlouvám, že to není nijak k věci a ani k tvému přístroji ale
podobné chování vykazovalo několik routerů a switchů které mi prošli rukama. Jediné co měli společného s tvým případem bylo to, že se bez ohledu na typ a výrobce chovali naprosto stejně.
Obecně vzato, mi většinou pomohl update FW. skus mrknout na stránky výrobce a stáhnout co bude potřeba.
Samotnýho by mě zajímalo v čem je problém.
Až ti to nepujde skus několik věcí:
1. Router routuje.
V CMD zkus ping na nějaký veřejný www server, nikoliv IP ale názvem. Třeba www.seznam.cz. Pokud odpoví IP adresou, router routuje a DNS překládá.
Problém bude v SW routeru. Update.
Pokud nepřekládá, zkus nastavit v připojeném PC místo DNS, na vnitřní adresu routeru, tzn. místo 10.0.bla.bla nebo 192.168.bla.bla., nějaký veřejný DNS server.
Třeba 208.67.222.222 nebo 208.67.220.220
edit:oprava překlepů
v1.4.1 jsem prehral na v1.4.7. Zkusim i zmenu DNS a zitra potvrdim. Dekuji
- novajz
- Kontaktovat uživatele:
Zcomax - výpadky
U toho Zcomaxu je obvyklé, že to chvilku jede a pak ne. cca po té 10-15té stránce. Řeší to speciální FW (myslím že 1.4.6i). Kdyby někdo něco potřeboval, dejte vědět. Dělám do bezdrátů.
- novajz
- Kontaktovat uživatele:
Edimax
p32 píše:Měl bys to dát do módu Bridge.
Vcera jsem nemel cas poradne se na to pripravit. Ted jsem sem prijel a malinko vaham. Vzdyt ja nebudu chytat bezdratovou sit, ale naopak net ze sitoveho kabelu chci poustet do stolniho PC kabelem a do NTB wifinou. Podle navodu jsem to zatim nezvladl. Prosim poradte nekdo. Dekuji
- novajz
- Kontaktovat uživatele:
nastaveni
Re: nastaveni
novajz píše:Kabel z internetu zapojit do WANu, Zcomax nastavit jako GATEWAY, wireless setings nastavit jako AP
Jdu na to dekuji moc
jave píše:p32 píše:Měl bys to dát do módu Bridge.
Vcera jsem nemel cas poradne se na to pripravit. Ted jsem sem prijel a malinko vaham. Vzdyt ja nebudu chytat bezdratovou sit, ale naopak net ze sitoveho kabelu chci poustet do stolniho PC kabelem a do NTB wifinou. Podle navodu jsem to zatim nezvladl. Prosim poradte nekdo. Dekuji
Koukám, že jsem to pochopil obráceně
p32 píše:jave píše:p32 píše:Měl bys to dát do módu Bridge.
Koukám, že jsem to pochopil obráceně
Nic se nedeje. Ted pani domu pripravila kaficko a pak pokracujeme. Moc diky vsem
- novajz
- Kontaktovat uživatele:
novajz píše:Takze jinak. Kabel s internetem zapojit do WAN, kabel do PC zapojit do lan (1-4). Otevřít prohlížeč, naťukat do adresního řádku 192.168.1.1. Měla by se otevrít stránka pro nastavení. astavit jako gateway. Nastavit Static IP na WANu dle IP od providera, vyplnit masku, bránu a DNS. Ted opomijim wifinu, prvne to musi behat pres kabel.
Prosim Te promin, ale vstup do routeru je 192.168.1.254, ale to nevadi. Statickou IP nema, vse automaticky. Jedine omezeni je pouze 1 IPcko a ted po hodine hovoru i vazba na MAC toho PC, ale to by v tom routeru take melo jit nastavit.