Memory card reader Vodafone, nejde.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Memory card reader Vodafone, nejde.

#1 Příspěvek od robo »

Dostal jsem k usb modemu od vodafone darek. Ctecku karet. Na jednom pc jsem nainstalloval ovladace pro modem. Ten funguje. Potom jsem pripojil ctecku karet. Nacetla 8GB kartu. Pak jsem tu ctecku pripojil na jine pc. A chova se nejak divne. V systemu ji vidim. Dam do ni SD kartu 8. "Led na ctecce blikne. Kdyz kartu chci otevrit tak se nic nedeje. Pote pc na chvilku zatuhne, pak zmiznou ikony na plose. Za moment se ikony ukazou ale obsah sd karty ne. Ten nejde. Jestli se nahodou pri instalaci ovladacu neinstaluje i ovladac ktery je v usb modemu. A ktery vyuziva i ta darovana ctecka. Coz se mi moc nezda. Kdyz do usb vlozim jinou starsiu ctecku, tak ta funguje. USB porty jsou v poradku. Nejde ani v usb 1.1 Kabel je tak max pul metru dlouhy. Neexistujou nejaky univerzal ovladace pro ctecky. Ja jsem nic nenasel. Dekuji
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Neviem, preco do toho pleties nejaky modem. Ak som to spravne pochopil, tak ta citacka nefunguje nikde a so ziadnou kartou, takze je vadna.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Prave ze na njednom pc jede v naproste pohode. Na druhem pc, kde neyl nainstalovan ten modem tak tam nejede.
Na obou pc je nainstalovan WinXP prof.
helios

#4 Příspěvek od helios »

rnbw píše:Neviem, preco do toho pleties nejaky modem. Ak som to spravne pochopil, tak ta citacka nefunguje nikde a so ziadnou kartou, takze je vadna.

Asi mal na mysli GSM modem s pamäťovou kartou, tiež používam niečo podobné. Ten môj je HUAWEI a cez USB sa ním pripájam k netu na malom EEE PC. Ono sa to tvári zároveň ako USB flash pamäť, ale ako čítačku som to teda ešte nepoužíval. Možno ho bude treba nainštalovať ako modem, potom sa sprístupní aj pamäťová karta...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Andrea

#5 Příspěvek od Andrea »

V modemu paměťová karta? Nepleteš si to se SIMkou?
helios

#6 Příspěvek od helios »

Mimochodom, tiež sa mi ten modem nepodarilo nainštalovať na jednom desktop PC, pritom na druhom v pohode. Na všetkých bol Win XP home. U toho nefunkčného som všetko nainštaloval, modem sa pripojil a hneď zasa odpojil od prenosu dát. Podľa chybových hlášok to bol problém kdesi priamo v paketových dátach, podrobnosti si už po roku nepamätám... :?
helios

#7 Příspěvek od helios »

Andrea píše:V modemu paměťová karta? Nepleteš si to se SIMkou?

Ja určite nie, teraz idem cez ten krám na net. :)
Tento je SAMSUNG, má to slot na SIM vnútri, a zvonka zboku ďalší na micro SD kartu. Tvári sa to zároveň ako výmenný disk. Poznáš to, všetko v jednom. :D

http://shop.zadako.sk/unaviable_product ... -z810.html
robo

#8 Příspěvek od robo »

Nepletu. Ma to slot na pametovku i na simku.
Andrea

#9 Příspěvek od Andrea »

robo píše:Nepletu. Ma to slot na pametovku i na simku.

Ale ty tu podle původního dotazu řešíš samostatnou čtečku.
robo

#10 Příspěvek od robo »

Ano resim samostatnoui ctecku karet. To bylo napsano z duvodu aby si nekdo nemyslel ze jsem si spletl slot na simku se slotem na sd kartu. Proto to info ohledne usb modemu.
Andrea

#11 Příspěvek od Andrea »

robo píše:To bylo napsano z duvodu aby si nekdo nemyslel ze jsem si spletl slot na simku se slotem na sd kartu

To nebylo na tebe. :wink:
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Já fakt nechápu, co řešíš. Prostě na ten jiný PC nainstaluj ovládač modemu a pak tam strč i tu flašku a uvidíš :wink:
robo

#13 Příspěvek od robo »

Nemel jsem u sebe ten modem. A kdyz na jednom ctecka fungovala a na druhem ne, hledal jsem souvislosti. Pro ten modem jsem nakonec zasel a zkusil to. Ani se nechtela rozjet instalacka softu co je v pameti v modemu. Po nekolika restartech a zkouskach se to nemelo k lepsimu. System tohoto pc, se uz prestal chovat korektne. Byl na pc tak 4 roky. Za tu dobu probehla vymena graf. karty, dale nejaka zamena v pci slotu, tak jsem udelal novy system. Pred instalci jsem omylem naformatoval svuj zalozni disk. Nez me to doslo co se asi stalo, nahrnulo se na disk asi 450kB voken. A pouzil jsem rychle formatovani. Tak doufam ze se mi podari neco obnovit. Vzdycky ten disk odpojuji. Pro jistotu. A ted jsem to neudelal. Vcera se nejak vsechno sr*lo. :looser:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“