Prosím poraďte ... TV Funai 2000A-MK7

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
white_pearl

Prosím poraďte ... TV Funai 2000A-MK7

#1 Příspěvek od white_pearl »

Zdravím všechny ochotné.

Potřebovala bych poradit s TV Funai 2000A-MK7. Nejde vertikál, protože LA 7830 nemá napájení na pinu 6. Je přerušena součástka s pozičním číslem IP201 a označením ICP-1N0. Dotaz zní: co je to za součástku a čím ji můžu nahradit? Ve schématu to vypadá jako pojistka, ale pouzdro to má jako KC238 s dvěma nožičkama. Ve schématu je u ní výstražný trojúhelník, takže tam asi nemůžu dát cokoliv. Poraďte prosím. Díky za ochotu.
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Zdravím, Bílá Perlo!
Jestli to je ICP N10, tak se jedná se o velmi rychlou nadproudovou pojistku 400 mA na ochranu IO. Takových podobných jsou mraky (stojí cca 10- 20 peněz). Hledej spíš příčinu, proč se přerušila.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od urbanek »

Nejspíš odešel ten IO a proto spálená pojistka...
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

urbanek píše:Nejspíš odešel ten IO a proto spálená pojistka...
Dalo by se stím souhlasit jenže IO taky asi neodešel jen tak....
..to bude jen ňákej odpůrek
white_pearl

#5 Příspěvek od white_pearl »

Díky všem za rady.

Místo 115V naměřeno asi 160V, ostatní napětí je myslím OK. Jak proměřit to LA-čko jestli je dobré? Co kdybych zapojila místo té rychlé pojistky na odskoušení žárovku 24V/2W. Jestli se rosvítí na plno, tak je LA v čoudu. Mohlo by to jít, nebo tím odpálím něco dalšího? Diky zůčastněným.
MetalGod

#6 Příspěvek od MetalGod »

Radši to LAčko vyměň a dej tam tu správnou pojistku. Nejdřív ale zjisti, proč tam je místo těch 115V 160V.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Hifista

#7 Příspěvek od Hifista »

To, že je pro napájení řádk. rozkladu zvýšené napětí na 160V, je informace základní. Pokud se to nechá v takovém stavu déle trápit, tak zcela určitě může odejít i ten Io pro rozklad snímkový, výkonnový tranzistor řádkový atd.
Takže bodem č.1 je hledání závady v primáru zdroje a pak teprve další. V tomto směru bývají Funaie dosti záludné, ale jako vždy se nejdříve vymění i preventivně 3 elyty v primáru. Mám sice zkušenost, že na rozdíl od LCE kde vada těchto elytů způsobí právě zvýšení U pro. řádk. rozklad, Funai přestane v této situaci úplně napájet sekundár. Ale - člověk nikdy neví jaké další nuance mohou nastat.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mourek »

Nejprve oprav zdroj, odpoj řádek dej tam 60W žárovku a měř napětí. musí tam být okolo 115V. Začni elytama. Jinak to odejde celé.
Dikobraz

Funai

#9 Příspěvek od Dikobraz »

Zdravíčko, na stejné TV mám stejnou závadu. Zdroj do žárovky dává 150V. Přeměřeny elyty na primáru - bez závad(byly měněny někým přede mnou)
Přeměřena zenerka D245 (R2M) v pořádku , mám podezření na optočlen. TV jsem dotáhl ze sběrného dvora na součástky, takže do ní nechci moc investovat. Zkusím koupit ten optočlen(PC 111 ZS) Za případné rady děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“