V televizi jako v jeskyni, aneb prach a špína
Moderátor: Moderátoři
V televizi jako v jeskyni, aneb prach a špína
A kutilmile - nelituju tě
- kewin
- Kontaktovat uživatele:
Největší nánosy prachu v televizi mi zatím vycházely u majitelů, u nichž se často (někdy i denně) luxovalo nasucho. A úplně nejvíc v suchých panelákových bytech. Při vysávávání totiž vysavačem stejně vždycky nějaká část prachu projde, ale zvíří se další, takže dostane příležitost nechat se přitáhnout vysokým napětím do televize. A ven už nevypadne.
To zděšení "ale my tu každý den luxujeme!" mě vždycky pobavilo a říkal jsem "tak koukejte, jak to po vašem vysavači dodělává televize"...
Samozřejmě, v prostorách, kde se kouří a/nebo topí pevnými palivy, už lze časem zapomenout i na to, že existuje nějaké barevné značení, protože by to jinak znamenalo většinu vnitřku televize vymýt lihem a pak čekat, až to doschne. Naopak plynové wawky a karmy zřejmě většinu prachu odtáhnou samy, ten uvnitř televize sice taky je, ale nedrží, takže to spraví vysavač a štětec a člověk se ani moc nezaprasí. Jenže se netopí pořád a jsme zase tam, kde jsme už byli.
Takže nejčistší a prachu prosté jsou jen průmyslové CRT monitory v krytí IP55 a vyšším.
V prostorách s přetlakem praným vzduchem jsem dosud neměl tu čest vidět monitor zevnitř, ale předpokládám, že ani ten nebude dokonale prachu prostý.
Zato pocitac z novinoveho stanku, to je teda poriadny humus - chladice uplne plne prachu, niekedy sa v tom uz ani ventilator nevladze otocit. Vo volnom priestore sa tvoria kusy prachu velke ako dlan... Ale aspon je ten prach suchy.