Další šikula co si zamknul atmegu
Moderátor: Moderátoři
Další šikula co si zamknul atmegu
chtěl jsem vyzkoušet externí krystal a nějak se mi to vůbec nepovedlo. Nastavil jsem STU_CKSEL na "Ext. Clock; Start-up time: 6 CK + 0ms." a od té doby mi to nefunguje. Pro opravu bych tu měl druhou úplně stejnou atmegu16 která naštěstí (zatím) funguje. Mohli byste mi prosím pradit, co bych měl dělat? Děkuji.
- Přílohy
-
fuses.jpg- Nastavení.
- (41.23 KiB) Staženo 108 x
osadit oba at mega do nepaj. ppola prepojit funkcny at mega s nefunkcnym a priviest sigbal z funkcnej at vystup clk....na vstup clk nefunkcnej... nezabnut osetrit resety. pripojit prog k nef at mega a skusit nacitat.
Alebo pouzit iny ext zdroj frek pre AT ktora nejde, nezabudnut na nastavenie isp frekvencie pri programovani.... pri nizkej frek oscilatora ATmegy treba znizit hodnotu ISP frekvencie...
Pokud to chápu správně, tak do funkční atmegy si napíšu a nahraju program, který mi bude stále zapínat a vypínat pin. Ten pak spojím s pinem nefunkční atmegy. Potřeboval bych vědět, který to má být. řekl bych že XTAL1 ale nejsem si jistý.
nezabnut osetrit resety - na co to prosím nemám zapomenout? Že při programování má být reset v logické nule? A nemá se o to postarat sám programátor?
EDIT:
Takže ano, myslel jsem si to správně. Děkuji Atlanovi za radu. Opravdu se mi to povedlo.
Nerad bych si ho zase zablokoval. Krystal by to měl být asi tento: http://www.gme.cz/cz/q-12mhz-p131-012.html
Děkuji za odpověď.
Hm kde je Andrea to je jej parketa... asi opravuje zapoctove pisomky....