Solární nabíječka

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lanovec

Solární nabíječka

#1 Příspěvek od Lanovec »

Přestala mi fungovat čínská solární nabíječka s li-pol akumulátorem. Otevřel jsem tu nádheru a překreslil zapojení:
http://marnice.cz/media/sol_char_diagram.png
Na výstupu dává jen napětí akumulátoru sražené diodou D2, místo 5,5 V jako předtím. V obvodu se vyskytuje součástka, jejíž funkce je mi záhadou - je na ní "BATA2" a nepodařilo se mi ji vygooglit. Defekt bude zřejmě způsobený jí. Netuší někdo, co by to mohlo býti zač?
Aku je připojeno na +bat a -bat, +/-solar jsou solární články, DW01 je ochranný obvod aku, USB_INPUT je určen k nabíjení, USB_OUTPUT je výstup. LEDka "red" svítí při nabíjení, "yellow" svítila při odběru z nabíječky (už nesvítí).[/url]
Hanger

#2 Příspěvek od Hanger »

no to je jasný, že jí nemůžeš vygooglit.. kurvítka mají přece svůj vlastní datasheet :D
Lanovec

#3 Příspěvek od Lanovec »

To je mi jasné, ovšem kouzlem to asi nebylo, že to chvíli jelo :-)
Andrea

#4 Příspěvek od Andrea »

Tak sem aspoň hoď fotku té záhadné součástky, třeba z ní půjde odhalit výrobce a ten měnič dohledat.
Lanovec

#5 Příspěvek od Lanovec »

Foto je zde: http://marnice.cz/media/IMG_8631.JPG Nelze z toho ale vyčíst víc, než jsem zakreslil do schématu :?
Banda

#6 Příspěvek od Banda »

A má to cenu opravovat? Vždyť ta nabíječka musí být levnější než ta součástka. Jinak by byla možnost postavit vlastní měnič, ale ten se tam nevleze.
JO70AQ

#7 Příspěvek od JO70AQ »

Asi to už není aktuální, ale třeba se to někomu hodí. Mrkni na datasheet obvodu ME2108A a porovnej s BATA2.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“