Tesla Sextet 637A, pravý kanál slabý
Moderátor: Moderátoři
Tiez to pri prvom zapnuti hralo vselijak ale podaval som to dokopy...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Sežeň si ty vojenské sluchátka, na vstup si připoj mono signál a pak ty sluchátka zapojuj vždy mezi dvě stejné pozice v kanálech mezi sebou. Postupuj od vstupu. Dokud je vše v pořádku, nic neuslyšíš, ale jak se dostaneš za místo s poruchou, tak se sluchátka rozehrají.
EDIT: Ty jsi sice měnil elyty v koncovém stupni, ale ještě jich je plno v korekcích! Vyměň C204, 206, 218, 220, 226.
riprex píše:.....a trimrama na konci jsem taky zkoušel hýbat.
Tým by som opravu začal. A v druhom slede vymenil všetky kondíky, odpory a následne polovodiče. Ak by to nepomohlo, prešiel by som na mechanické diely. No a na každý spoj treba pridať pol kila cínu - dosť to zaváži. A tiež to zvýši aj hodnotu aparátu.
Prepáč - že píšem práve v Tvojom vlákne to, čo by sa dalo preposlať do x iných.
Ak nemáš sledovač - zatlačením gombíka Mono sa úvahami dostaneš kus ďalej, potom Ti pomôže napr. zobrať do ruky elektrolyt cca 5mikro a postupne pemosťovať sig. cestu Ľ a P kanálu, od Mono tlač. smerom dozadu, či dopredu ku KS - podľa poznatku po zatlačení Mono. Závada sa dá takto celkom slušne ohraničiť. Ak napríklad urobíš premostenie kanálov tesne pred KS a závada pokračuje, pravdepodobne bude zbytočné strácať čas v obvodoch, ktoré predchádzajú KS-ňu a tomuto bodu premostenia (napr. stereodek., akt. či pas. korekcie a pod...).
Pred xxx rokmi som mal skrat styroflexového kondenzátora na doštičkách potenciometrov. Tu by som však pred bezhlavou výmenou uprednostnil riadne zistenie závady - jednako je to horšie prístupné, ale viac možno z dôvodu, že pri pájkovaní styroflexov niekedy závady namiesto ubúdania skôr pribúdajú..
jogo píše:riprex píše:.....a trimrama na konci jsem taky zkoušel hýbat.
Tým by som opravu začal. A v druhom slede vymenil všetky kondíky, odpory a následne polovodiče. Ak by to nepomohlo, prešiel by som na mechanické diely. No a na každý spoj treba pridať pol kila cínu...
No nevím, tenhle způsob "opravy", zdá se mi poněkud nešťastný. Vypadá to spíš jako zoufalý pokus, no ale taky je to možnost. Já se při svých opravách snažím vždycky pokud možno nechat původní součástky (pokud nejsou opravdu špatné, už načnuté nebo nespolehlivé), protože ono taky sehnat dneska kondenzátory na úrovni těch Tesel, aby tam vydržely zas dalších 30let je někdy problém a dávat všude nový např. "kvalitní" značky Yuang-chong (china) je škoda, protože to akorát nepůjde. Já většinou nejdřív zkoumám mechanické věci, studeňáky a trimry, pak měním elyty, pokud jejih výměna pomůže (zkouším vždy po 5ti vyměněných), tak se pak snažim ty co jsem vyndal přeměřit a vylučovací metodou dojít na ten špatný, ten vyhodím a zbytek se dá využít.
helios píše:Buď rád, že nemáš jeho predchodcu - SOPRÁN 635A. Legendárne MBA810 na koncoch a ťahové poťáky, ktoré pri pohnutí vyvolávali riadne explózie v reprákoch, VKV diel s úchvatnou krížovou moduláciou. 5 rokov som to mal v obývačke, kým som ho nevymenil za Sextet...
Co mas proti Sopranu? Me doma hraje uz asi 30 let a doted jsem na nej nemusel sahnout. Asi nakej povedenejsi.
Jirka