Pračka Whirlpool AWM 5085-8OO

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
naj

Pračka Whirlpool AWM 5085-8OO

#1 Příspěvek od naj »

Zdravím. Na pračce Whirlpool 5085 se mě ,,zasekává'' programátor.Měl jsem jej rozdělaný,žádná mechanická závada,všechny kontakty pročištěny i dráha kruhového kontaktního ,,můstku,, nebo jak to nazvat,taky kontakty ve spínacích relé.Tišťáky proletovány.proletováno i to co mělo násuvný kantaktní spoj.Takže,závada buď v elektronice programátoru,nebo nesepne některý provozní spínač,což je právě pro mne problém,který,i když jsem v autoelektrice dobrý/nebrat jako samochválu!/, v pračkách nejsem ,,kovaný,,. Přesněji:kruhový ovladač programátoru se zastaví po odstředění a pak má následovat napouštění vody,je to něco po polovině kruhové dráhy na ukazatelu mezi č.10 a A u bílé šipky a pak někdy i u písmeneA,znovu po odstředění a nenapustí se a musí se ručně posunout o jeden ,,zoubek,, což má provést motorek programátoru.Nový programátor stojí 3378,- a do 8let staré pračky je riziko pořizovat programátor jen pro vyloučení předpokládané závady vysoké.Může být potíž způsobena i jiným spínacím prvkem?Hladinový spínač profouknut,odpady vyčištěny,napouštěcí el.mag.ventily fungují.Pračka je jinak v perfektním stavu a do nové/když nebude zbytí/ se mě po pročtení potíží s novějšími výrobky nechce.Když by byla závada v samotném programátoru,tak neváhám a montuji nový.Můžete někdo poradit na co se mohu ještě zaměřit a jak je otestovat?
mirosne

#2 Příspěvek od mirosne »

Hreje vodu?Zmeraj teleso aj oproti kostre.
Pozdravujem Vás, Miro.
naj

#3 Příspěvek od naj »

Vodu hřeje.Vše funguje až na to zastavování nebo lépe řečeno nepřetočení programátoru o jeden ,,zub''pro napuštění vody.Po ruční pomoci jde zase normálně.
sefi

#4 Příspěvek od sefi »

program zvykne zastavovať aj ked zle vypušťa vodu, može ju vypušťa ale stači že ju vypušťa dlho a program sa zastaví..
mirosne

#5 Příspěvek od mirosne »

naj píše:Vodu hřeje.Vše funguje až na to zastavování nebo lépe řečeno nepřetočení programátoru o jeden ,,zub''pro napuštění vody.

Aj tak odmeraj,či nemá topné teleso zvod vôči kostre.
Pozdravujem Vás, Miro.
naj

#6 Příspěvek od naj »

Topné těleso se zdá být v pořádku.Proměřil jsem ho a i vymontoval,pohledově jako nové/asi manželka řádí buď s prášky nebo nějakými změkčovači-trochu jsem si do ní rýpnul,že co dala peněz za tyto serepetičky,mohla byt nová pračka-ono se to dnes opravdu dělá tak aby to přežilo záruku a pryč s ní/.Vodu vypouští bez problémů,ale raději se podivám ještě do filtříku na vývodu ve stěně/nebo je tam jen sifon ať nekecám?/ Jinak po iXtém rozborce a zborce pračka pere čistou vodu perfektně!To ji pouštím já,manželce s prádlem blbne-asi ji už nesnáší a nebo se z ní stává problémový a nepřispůsobivý člen /společnosti?/ domácnosti. :D Díky za tipy,pokud na něco přijdu dám vědět-mohlo by to být užitečné pro jiné uživatele.
sefi

#7 Příspěvek od sefi »

najlepšie je dať hadicu do vane a skusiť vypúšťanie, za 10 sekund max. 20 musí byť voda vypustená, ak to trva dlhšie tak je to problém ak ma práčka viac ako 5 rokov tak by som ho vymenil len z prevencie, ale stáva sa že čeprpadlo v háji aj po dvoch rokoch..zapchatý syfon je tiež častá závady práčky..
naj

#8 Příspěvek od naj »

Slíbyl jsem výsledek opravy/trochu jsem se pozapomněl/.Vadný programátor-cena od značkového servisu /pouze cena programátoru/ je 3378Kč, což mě hlava těžko bere.Pračka stará 9let /první závada/ a těžko sehnatelný náhr.díl s takovou cenou-asi je to pro ně lépe sešrotovat,než jíd na rozumnou cenu.Takže po ,,konzultaci'' s D-testem a po fórech jsem volil novou.Časopis D-test podle poruchovosti vyzdvihuje jako nejlepší v pořadí Siemens,Electrolux,AEG-Electrolux a Bosch.Whirlpool řadí mezi nejporuchovější-ta moje s 9letou bezporuchovostí buď byla výjimkou a nebo je jiná doba a ta výdrž nebude taká ani u koupené Electrolux EWP106 200W.Při výběru jsem alibysticky dal poslední slovo manželce.Samozřejmě,že i dnes se bude těžko hodnotit kvalita,kus od kusu může být jiný i u sebezvučnějších značek.
KUBO

#9 Příspěvek od KUBO »

nemohol byť zanesený vzdušník???
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
naj

#10 Příspěvek od naj »

Jak už jsem se zmiňoval - všechno je v tak dobrém stavu/i ten vzdušník/,že mě bylo líto tuto pračku odstavit a nahradit novou,což je krok do neznáma i když je to vychvalovaný Electrolux.Byla to částečně i volba manželky podle uváděných parametrů s potřebou pro 3 starší lidi/2+tchýně/.Vlastníme kombinovanou chladničku s mrazákem taky Electrolux a ta byla ve výrobě smontována takovým fofrem,že nebyla se schopna namrazit za 24 hod./stále v chodu a poloprázdná/,servisák ji ,,kompletně'' rozdělal a složil jak měla být z výroby.Teď při chodu /někdy i po něm/ vydává zvuky slepice s kuřaty když se jí hrábne do hnízda.Neskutečné zážitky a teď doufám,že se nebude opakovat podobně i s pračkou.Tato zglobalizovaná společnost žije a tvoří takovým fofrem,že nestačí ani rozumně žít a to už by jsme byli i u politiky a ta sem nepatří.Díky všem za snahu pomoci.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Nove chladnicky vydavaju obcas vselijake pazvuky - to je normalne, suvisi to s inym typom chladiva. Oproti starsim byva kompresor podstatne tichsi.

Mne na pracke Whirlpool akurat vcera odislo cerpadlo - teda ono este funguje, len tie zvuky, co vydava...no taliansky smejd. Ale vydrzalo 6 rokov a nove stoji 7 EUR, tak to je celkom dobre.
keemo

#12 Příspěvek od keemo »

mas tam pravdepodobne plaset-take cierne,lepsia nahrada je askoll,to ma hriadel ulozenu v puzdrach z tvrdsej gumy oproti plasetu (puzdra z plastu) a vydrzi dlhsie tichsie...
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze je to Plaset. Cierne so svetlym krytom naspodku, modra vrtulka. Ked som vrtulku vytiahol, bolo to akoze-lozisko plne vody a obruseneho cierneho plastu. Objednal som rovnake, hadam bude zase na 5 rokov (od neho) pokoj.
keemo

#14 Příspěvek od keemo »

no to bude ono... ak vydrzalo 5 rokov tak je to fajn,nam v rok starej pracke pri zaverecnom odstredovani tiez zacina hrkat ale este to nieje take hrozne...
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Obcas hucalo uz mozno rok-dva. Teraz zacalo zavyjat, a to sa uz naozaj neda pocuvat (nieco podobne ako robia niekedy znicene ventilatory z PC, akurat podstatne hlasnejsie).
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“