xmazani, ale ne moc brzy
Moderátor: Moderátoři
§ 324
Vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci
(1) Kdo jinému vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením značné škody
a) v úmyslu působit na výkon pravomoci orgánu státní správy, územní samosprávy, soudu nebo jiného orgánu veřejné moci, nebo
b) pro výkon pravomoci takového orgánu,bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.
(2) Odnětím svobody až na pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 se zbraní.
Neviděl bych to tak černě. K odsouzení musí být k dispozici důkazy a svědectví. Obtížně se bude dokazovat úmysl - zmíněný cíl jednání.
Ak by to bolo naopak, už by manžel pravdepodobne sedel vo väzení.
Crifodo píše:...to nic nemění na tom, že ten název paragrafu je jak z Robespierrova pera
To si také myslím.
Metody řešení nesouhlasu mají pravda jen trochu mírnější (dřív by za to byla rovnou vazba), naopak jejich chování vůči svým kapsám a jejich ignorance názorů nás, jejich živitelů a zaměstnavatelů, se dostaly na historicky nejhorší úroveň.
Pořád tam někdo nejlíp ví, co je nám třeba bezpodmínečně vnutit.
pigeonit píše:Nechci tě nějak dráždit, ale návštěvou psychologa by to v tomto případě asi mělo začít.
Já bych to viděl buď jako velikou neznalost strategie (o legitimním odporu proti zkorumpované moci se předem nežvaní, ale [----------], nebo jako masochismus spolu s jinými příspěvky stylu "dejte mi ban provinil jsem se" až hysterii, a v tom případě to je práce spíš pro psychiatra než psychologa.
Že je ten odpor proti zparchantělé moci legitimní, se už dá těžko pochybovat.
( http://www.novinky.cz/finance/262809-ex ... nikal.html
http://www.novinky.cz/domaci/262811-lor ... ovalo.html ) Jen namátkou za posledních 24 hodin.
Vzhledem k tomu, že korumpovaná moc se odkopává, se stává hysterickou taky, takže takovéhle vlákno může a nemusí být podle toho řešeno, tedy celý takovýhle web. Ty žvásty o volnosti, rovnosti a demokracii fungujou vždycky jen chvíli, než začnou překážet samy sobě.
Víc nemá smysl do takhle veřejně přístupného fóra psát.