Monitor Samsung 223BW, nefunguje podsvícení

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
jipaa

Monitor Samsung 223BW, nefunguje podsvícení

#1 Příspěvek od jipaa »

Dobrý den
Mám monitor Samsung 223BW a nefunguje mu pravděpodobně podsvícení.[dříve občas zablikal a když se na něj posvítí, tak jde obraz vidět (už se to tu taky nekomu stalo)] (to ale není podstatné)

Mám velké podezření na kondenzátory na zdroji. {viz foto} (ještě jsou tam také zespodu tak nějak podivně nateklé vodiče {viz foto}, ale tím, si myslím, že to nebude)

Přečtené hodnoty:
-25V
-820μF
-105°C (M)
Naměřené hodnoty:
výška: 21 mm
šířka: 10 mm
rozteč "konektorů": 5 mm

Tak jsem si šel koupit nové (chtěl jsem tyto:http://www.gme.cz/elektrolyticke-kondenzatory-radialni/ce-1000u-25vt-hit-ehr-10x21-rm5-bulk-p123-550/) a prodavač mi dal ty "hnědé*" {viz foto}. Řekl bych si, že se spletl (neodpovídá rozměry), ale na webu mají vyfocené skoro ty stejné (stejně vypadající rozměry). Doma sem si hezky vzal šupleru a naměřil jsem:

*Přečtené hodnoty:
-25V
-1000μF
Naměřené hodnoty:
výška: 20 mm
šířka: 12,5 mm

Mě teda teď zajímá jestli jsem blbej já :D nebo oni a jestli to tam můžu navařit a pokud ne, tak co.

foto:http://jipaa.rajce.idnes.cz/kondenzator/

Pokavaď jsem něco neuvedl tak pište.

Předem děkuji za odpovědi.
feliz_navidad

#2 Příspěvek od feliz_navidad »

Různí výrobci mohou mít rozměrové odlišnosti ve stejných hodnotách kondenzátorů. Pokud se tam vlezou, dej je tam. Samwha, Jamicon, Hitano - je to jedno.
kokun

#3 Příspěvek od kokun »

Orava zdroje - problém s kondenzátory

jipaa píše:Mám monitor Samsung 223BW a nefunguje ...

... a prodavač mi dal ty "hnědé*" {viz foto}. Řekl bych si, že se spletl (neodpovídá rozměry), ale na webu mají vyfocené skoro ty stejné (stejně vypadající rozměry). Doma sem si hezky vzal šupleru a ...
Mě teda teď zajímá jestli jsem blbej já :D nebo oni a jestli to tam můžu navařit a pokud ne, tak co.

...

Jsi tu nový a hned se "dovedeš podepsat" (nedáš si pozor, co za voloviny napíšeš a a hlavně - odešleš 8O :cry:
Máš monitor Samsung a v něm "Orava" zdroj 8O :cry: (oprav si to zadání - to totiž můžeš pouze ty a moderátoři!).
A ty kondy tam budeš "navařovat" autogenem, anebo CO-čkem, ...? :lol:
Honza - kokúň
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

Zas jeden co dokáže akorát sundat zadní dekl a nic víc. Název vlákna byl upraven tak, aby dával nějaký smysl a nepředpokládám, že se tady zase bude doučovat jak se mění elyty..

jipaa píše:Pokavaď jsem něco neuvedl tak pište..

Nenapsal jsi, zda sis přečetl pravidla této sekce fóra (zřejmě ne). Vřele doporučuji.. :evil:
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
jipaa

#5 Příspěvek od jipaa »

Přečetl.
Jinak moc děkuji feliz_navidad za odpověď, kterou jsem chtěl slyšet.
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

V pořádku, tím pádem zřejmě považuješ problém za vyřešený. Přeji tedy hodně úspěchů v dalším bádání se šuplerou a při svařování.. Tady ale LOCK.

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Zamčeno

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“