Nejsem profík,tak si jen tak myslím.Poradí někdo? Pokud by mohl někdo poradit a zajímalo by ho to, tak mohu zde naskenovat schéma které k mému štěstí mám.
Magnetofon BRG MK-42, prosím o radu ( šum) + schéma
Moderátor: Moderátoři
Magnetofon BRG MK-42, prosím o radu ( šum) + schéma
Nejsem profík,tak si jen tak myslím.Poradí někdo? Pokud by mohl někdo poradit a zajímalo by ho to, tak mohu zde naskenovat schéma které k mému štěstí mám.
Jacobs píše:.....když ukončím nahrávání a dám normální přehrávání tak hraje tiše a postupně se zesiluje zvuk do normálu.Pokud magnetofon vypnu na caa 10sec tak zase hraje normálně.Mam takový dojem jestli nejsou už vyschlé elektrolytické kondenzátory! jinak vše v pohodě.Mám dojem že při záznamu se kondy vybijí a pak nějaký čas trvá než se nabijou.....
Nie všetky prejavy "postupného nalievania" musia mať na svedomí kondenzátory. Hlavne nie v takom dlhom časovom intervale v mgf ako je tento..
Túto závadu som mal pred vyše pol storočím, takže čím to bolo si už iste nespomeniem (možno vadný nejaký odpor s vyššou hodnotou?). Ale schému máš, je problém aspoň nejaké kroky podľa nej urobiť? Ak nie, ďaľšej komunikácii by iste pomohli nejaké výsledky z hľadania. Ak áno, napíš to rovno, ale myslím že označeniu vadnej súčiastky sa tu asi nedočkáš (v tom to prípade to asi nejde)..
Neber to ako výter žalúdka! na to tu nie som, ja len neviem, ako pomôcť, a reagujem na to, čo si zatiaľ urobil - a napísal:
Jacobs píše:Vyměnil jsem všechny elyty ovšem bez vysledku,je to pořád stejné.
Ono to potom vyzerá, že čakáš na to, čo vymeniť ďalej..
Napríklad ja, a iste aj iní, ti radi poradíme, ale dá sa to jedine nejakou tou "technickou" spoluprácou..
Takhle na dálku ti s tím nikdo zázrak neudělá, to chce měřit a měřit.
Její obvody mají totiž tři funkce - záznamová automatika, obvod zvýšení dynamiky Ex-Ko a umlčovač lupanců od přepínání. Je v provozu jak při záznamu, tak při snímání, jen řízení těch obvodů je pokaždé jiným signálem (zjednodušeně).
Navíc nastavení není zrovna nejednodušší a lépe do něj nesahat.
Tak jsem Jacobse nasměroval, kde bych začal hledat já, než uvnitř něco rozhodí, to by totiž dával dohromady hodně dlouho.
Nekýve-li se tónový hřídel v ložisku (obvyklá choroba této mechaniky), pak jde o stroj, který lze jinak poměrně dobře opravit a jistou si péči zaslouží bez ohledu na to, že po světě běhají hezčí na pohled.
Jacobs píše:a operační zesilovače IO asi některé taky.Daji se nahradit tyto součástky dnešními nebo by bylo lepší ubástlit nějakou desku s nynějšími součástkami?
SN72709N -> LM709N
http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... LM709.html