Abdikácia pápeža

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Habesan »

jirkati píše:kde vzal Kain manželku
Jenže Kain už se další reprodukce také nezúčastnil. Měli ještě bratra jménem Seth (dodnes se používá v USA). A Eva nebyla první žena, před ní byla ještě Lilith, která se Adamovi nějak nepozdávala.
Navíc si Bůh, ve své všemocnosti, mohl dovolit stvořit libovolné množství dalších lidí, aby utvořili genetický základ.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
ok1hga

#17 Příspěvek od ok1hga »

jandu píše:Nádej si robí aj maďar.
....ja by som radšej zmrzlinu ...

abychom se zase nedivili . . .
http://zpravy.idnes.cz/pristi-papez-by- ... anicni_tss
jandu

#18 Příspěvek od jandu »

divous píše:......Schválně, zda se poznáte ...

Mal som jeden český program o hviezdách, ale bežal mi iba na starom stroji so samostatnou zvukovkou.
Tam je uvedené, že pôvodne bolo znamení 13, nie 12, ako teraz. A dalo sa veľmi pekne vyhľadať v časovom posune, že dnes sú všetky znamenia posunuté o takmer 2 znamenia dozadu.
Preto, aj keď som im ani vtedy neveril, dnes vo mne vyvolávajú ľútostivý úsmev nat tými, čo v to veria.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
divous

#19 Příspěvek od divous »

1.)
Zase jeden človíček který shlédl jeden program a myslí si, že sežral všechnu moudrost světa.
Ani jej nenapadne, že astrologie je "věda" "živá" a neustále se uzpůsobuje novým podmínkám.

2.)
Nabídl jsem ten dokument jen pro náhled, jak různí lidé mohou mít různý
pohled na víru. Víra "katolická" je jen jeden z mnoha vír.
Vždyť i zmiňovaný ateismus "JE VÍRA". Víra, že bůh neexistuje.
Dokud totiž někdo nepředloží nevyvratitelný důkaz, že bůh neexistuje,
pak se stále jedná o předpoklad a tudíž víru v něj. :lol:

3.)
Záleží Vám na tom, koho nastrčí na Vatikánskou stolici?
Mně osobně ne. Bílý, černý, žlutý, šedý ... je mi to jako nekatolíkovi jedno.
jandu

#20 Příspěvek od jandu »

A čože ťa to tak rozčuľuje? To, že astrologia je dnes produkovaná v komerčnej podobe, ktorá už s pozíciou hviezdokop /od ktorých sa znamenia odvíjajú) má máločo spoločné, alebo že existuje program - dokonca český - ktorý túto skutočnosť aj dokazuje?
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
tomasjedno

#21 Příspěvek od tomasjedno »

MetalGod píše:...nemusím chodit do kostela, nemusím se pětkrát denně modlit, stačí napsat do terminálu su root a zadat heslo 8-)
Jen aby ti tam nějaký bazilišek hesla neznalý nenapsal sudo shutdown -h now :lol:
Hydrawerk

#22 Příspěvek od Hydrawerk »

jirkati píše:Každý se k ateismu propracuje jinak. Ještě ve čtvrté třídě mně děda navedl ať se paní katechetky na náboženství (ve škole) zeptám, kde vzal Kain manželku, aby se mohli první lidé rozmnožit, nebo jestli se oženil s nějakou svou sestrou. A to by přece byl incest. Výsledek byl drastický, paní katechetka mně za incest stračně zmlátila, já se ovšem aktivně bránil a byla z toho trojka z chování a vyloučení z náboženství. A nemohl jsem být ani biřmován. Sousedi v Boskovicích pak na mně hleděli jako na vraha, protože jejich potomci vše doma vykecali.
Většina náboženství je založena na neznalosti většiny, na neměnných postulátech, na polopravdách a na strachu. Prostě jako jakákoliv jiná ideologie.

To je dost divný. Většina katechetek je asi zvyklých na to, že děti pokládají různé zvídavé otázky. Ve kterém roce se stal tento příběh?
Katechetku jsem nikdy nepotkal. Na ZŠ nebylo náboženství povinné, tak jsem tam nechodil. Akorát na osmiletém gymnáziu mě učil náboženství jáhen, kněz a jeptiška. Na různé blbé otázky reagovali celkem klidně. Odpovídali vždy slovy, ne pěstmi.
Hydrawerk

#23 Příspěvek od Hydrawerk »

Nevím, jestli je toto obecně přijímaná verze... http://www.gotquestions.org/Cesky/Kainova-zena.html Vypadá to jako web nějakých evangelíků.
Tu otázku si kladlo více lidí. Co na tom katechetku naštvalo, nevím.
Bernard

#24 Příspěvek od Bernard »

Starý zákon je dílo nesmírné kulturní hodnoty, nikoliv hodnoty dokumentární. Vyčítat mu nějaké logické nesrovnalosti je značně přízemní.
p32

#25 Příspěvek od p32 »

Starý zákon nemá žádnou kulturní hodnotu a nový taky ne. Má sice svou hodnotu, ale jinou než kulturní.
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Tak jak píšeš p32 , Bernard je mimo elektrických čísel trochu nejistý v kramflekách .
pepik9

#27 Příspěvek od pepik9 »

Pamatuje někdo tu říkanku ze 70-80 let, o naprosto zbytečnej věcech?
Bylo tam něco jako pánský bradavky, papežovo čůro, něco a ÚRO.
ok1hga

#28 Příspěvek od ok1hga »

o čtyřech nejzbytečnějších věcech:
Dámské kalhotky, pánské bradavky, papežovo čůro a Hoffmannovo ÚRO
Bernard

#29 Příspěvek od Bernard »

BOBOBO píše:Tak jak píšeš p32 , Bernard je mimo elektrických čísel trochu nejistý v kramflekách .

V kramflecích.
p32

#30 Příspěvek od p32 »

Bernarde, ono je správně v kramflecích, ale i v kramflékách. Ať se každý vyjadřuje jak mu narostl "zobák". Problémy bych viděl ve špatném i/y apod. Tam je to většinou za 4 z češtiny v sedmé až deváté třidě základní školy. Opravovat hovorovou češtinu se mi nezdá vhodné, jen tu špatně napsanou. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“