Vestel 2838 ST, chassis 11AK37-11, vadná demagnetizace
Moderátor: Moderátoři
Vestel 2838 ST, chassis 11AK37-11, vadná demagnetizace
Jde to vyčistit cívkou přístroje na magnetoterapii, je to ovšem značně nepohodlné. Údajně by to mohl být vadný pozistor (??), nevěděl by někdo, jaký typ tam patří, případně nemohl by někdo laskavě poskytnouti schéma k televizoru?
Děkuji...
nejlepší budou než řešit schéma,podívat se po studených spojích v obvodu demagnetizace..a když to bude pozistorem,tak na něm je označení,které se samozřejmě musí dodržet!! a podle něj bud zajistit originál anebo správnou náhradu:-)
ale tuto závadu není třeba řešit se schématem...opravdu řešit jen s konkrétně osazeným pozistorem:-)aby nedošlo k požáru:-)
PS. ale jestli došlo jednou po zapnutí k té ,,zbarvenosti obrazu" tak to by mohla být známka vadného pozistoru...
ono i TV při funkční demagnetizaci je slyšet při zapnutí TV,že interní demagnetizace funguje:-)samozřejmě když je TV vypnutá vypínačem přímo cca 30 min aspoň:-)
jestli si to přečte PAN servisák kokun napíše víc:-)
Pro rychlé ověření stačí trafopájka zapnutá u obrazovky, s ní dělat kola na vnější rozměr obrazovky, postupně zvyšovat vzdálenost a snižovat průměr kola. Jak skvrny zmizí, tak vypnout.
555 ještě správně připomíná nutnost dodržet typ pozistoru- minimálně hrozí rychlá destrukce v případě, kdy je osazen slabší typ.
A prosím Kovare nebo adminy, zda by nešel odkaz v příspěvku zkrátit, mám malý monitor
Dík
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
anebo tím,že se maska zmagnetovala něčím silným a interní degaussing nestačí:-)
máš ve všem pravdu:-)ovšem zbytek musí majitel TV doplnit:-)
PS: jen bych poprosil majitele té TV,jestli by po odkrytování TV mohl opsat číslo šasi anebo vyfotit ho..přiznám se mě zajímá jaké je v tom šasi:-)
Na desce je v zadním rohu u vf trafa natištěno 11AK37-11, potom ještě dvě červené nálepky s Y481.
Pozistor je MZ72AL 9RM.
Kovar: díky za odkaz, je to tahle
V okolí televizoru se nic nezměnilo, jen mám podezření na několikateré použití historického horského slunce s obrovským trafem (toto http://zdravi.hyperinzerce.cz/solaria-u ... n-nabidka/ ) asi metr od TV, k poruše došlo právě v té době.
TV vždy vypínám síťovým vypínačem..
555 píše:...
jestli si to přečte kokun napíše víc:-)
Nebudu psát nic - vše již bylo napsáno (stačí pohledat).
Že je obvod degaussing snad nejjednodušším obvodem v celém tvp, to už taky bylo několikrát konstatováno.
A kdo se chce hrabat v telce a přitom dělat kovbojku z toho nejjednoduššího obvodu, tak ať se na to radši vys*re.
Typ pozistoru zná, tak o čem ještě diskutovat
Snad to může být jen trošku komplikováno tím, pokud má degaussing přes relé - ale pokud tam má místo toho jen jumper S810, tak platí doslova to, co jsem napsal výše