OVP CTV 32WHD2015

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
migi111

OVP CTV 32WHD2015

#1 Příspěvek od migi111 »

Ahojte toto som nemohol nedať na fórum tak v OVP-čku som takto ošvrlený plošák zrejme zo špatného spoja na jednom z impulzákov ešte nevidel...A taká fajn telka...
Přílohy
P1200988.jpg
(285.31 KiB) Staženo 114 x
P1200987.jpg
(294.35 KiB) Staženo 122 x
P1200986.jpg
(286.48 KiB) Staženo 118 x
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Tak to jsi toho potom viděl málo!
A nejen v OVP-čku :wink:

Vyfoť taky, jak jsi to opravil :!:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od migi111 »

Asi :) Hmm, vyfotím len ak by mal dakto schému poprosím na SZ lebo čo šlo som očistil ale niečo je moc prehorené treba schému a aj súčiastky impulzák 5n6/2kv a dvojdiódu nemám tak to chvíľku potrvá...
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

Schéma je tu.

Mám jedného stojáka s vadnou obrazovkou, keby si ju čiste náhodou chcel recyklovať, obrazovku by som bral.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
kovar

#5 Příspěvek od kovar »

Asi tak před 30ti lety jsem opravoval jednu ruskou Tv.Stále se vyhřívaly kontakty od patice elektronky na HR.Už mne to štvalo že se to nedalo kloudně zapájet.V zápalu boje o přežití jsem na to použil HCl!.Spoj byl kvalitní!Ale podcenil jsem to.Ta kyselina zatekla do plošného spoje tak zrádně že to vyhořelo jako tohle trafo :D
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Mysteri

#6 Příspěvek od Mysteri »

,,migi111" - úplne normálna vec u týchto posledných OVPčiek. Podobne to vyzerá aj po kolapse podušky, keď nastane studeňák na jednom konde... :wink:
Tie stuďáky sa začnú prejavovať už skôr, ale majiteľ vždy do TV tresne päsťou a tá potom opäť niekoľko dní beží normálne. Časom už iba pár hodín, potom do toho trieska aj každých 10minút. Asi zlozvyk z čias elektrónkových strojov. Samozrejme, keď to donesie do opravy, bude tvrdiť, že telka fungovala ešte večer 100%O.K., ale ráno už nie a opravu sám odhadne na 5-10€, lebo na internetovom bazáre videl, že tieto telky bežia po cca20€ a preto by bol blbec za opravu dať viac, ako 50% z tejto ceny, keď môže mať ,,novú" za 20,- :wink:
P.S. Je to moja včerajšia skúsenosť, keď vzdialený kamarát dovliekol ku mne 100Hz Grundig - chass. CUC1825 so ,,zeleným moaré", ktoré sa menilo. Nechcel som byť sviňa, tak som mu dal cenu 15€ s tým vedomím, že najrýchlejšie bude vymeniť všetky kondy v F-Boxe. Kto to pozná, vie posúdiť... Jeho reakcia: Čo Ti je.e, však na ,,bazoši" túto telku ponúkajú za 10€ :evil:
talent

#7 Příspěvek od talent »

Kde je tá telka,ja mám kapud obrazovku v Bratislave.
Viz. príspevok z pred asi týždňa.
Mysteri

#8 Příspěvek od Mysteri »

Ale taká Blava musí mať super veľký zberný dvor, veľký ako Viedeň... Trochu bádania, diplomacie, fľaška domáceho pre pracovníkov ZD a obrazovka bude tvoja :wink:
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

Mysteri píše: ...
P.S. Je to moja včerajšia skúsenosť, keď vzdialený kamarát dovliekol ku mne 100Hz Grundig - chass. CUC1825 so ,,zeleným moaré", ktoré sa menilo. Nechcel som byť sviňa, tak som mu dal cenu 15€ s tým vedomím, že najrýchlejšie bude vymeniť všetky kondy v F-Boxe. Kto to pozná, vie posúdiť... Jeho reakcia: Čo Ti je.e, však na ,,bazoši" túto telku ponúkajú za 10€ :evil:

Poznám - a "nejlépe" se vyměňují ty pod plech. přepážkami, zvláště když plošák je oboustranný a s prokovenými otvory :evil:
Honza - kokúň

#10 Příspěvek od migi111 »

Ahojte súčiastky sú už doma dačo som spravil, ďakujem moc som nevedel že na stránke OVP sú schémy free dakedy to bolo pod heslom...trošku tam mám malé rozdiely v schéme s plošákom telka ide ale korekcia obrazu nie je v poriadku musím sa tomu ešte zavenovať zatiaľ foto o ktoré som bol požiadaný :)
Přílohy
P1260992.jpg
(288.45 KiB) Staženo 155 x
KUBO

#11 Příspěvek od KUBO »

Tie zuhoľnatené miesta si mal obrúsiť alebo oškrabať na čistý plošák. Uhlík je pod napätím vodivý.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

migi111 píše:...telka ide ale korekcia obrazu nie je v poriadku...

Predpokladám, že máš ,,poduškovú" závadu. Vyletuj tie modré MP kondy a pozri sa na ne. Jeden bude isto pri vývode ohorený, prípadne bude mať mierne opuchnuté púzdro. /nechce sa mi teraz hľadať, že ktorý.../ Vymeň ho.
Tiež je potrebné spraviť to, čo píše ,,KUBO", lebo časom pri určitej vlhkosti ovzdušia sa to vypomstí. Ak je ten plošák celý prepálený, tak tie miesta radšej ,,vyríp" a spoje posilni drátom. Bude to síce vyzerať hrozne, ale inak sa nedá.
migi111

#13 Příspěvek od migi111 »

Áno poduška :) No to tam ozaj potom bude diera :) Impulzáky sú všetky dobré boli vonku keď som to čistil aj premerané okrem toho jedného čo to spôsobil skôr to nemám dobre prepojené lebo na schéme sú rozdiely len teraz prerábam byt niet moc času poprosil som uživateľa talent o foto plošáku on má taký s vadnou obrazovkou
KUBO

#14 Příspěvek od KUBO »

Každopádne to zuhoľnatené vyškrab.
Přílohy
Fotografia0040.jpg
(150.18 KiB) Staženo 121 x
Pozdravuje Vás Martin
migi111

#15 Příspěvek od migi111 »

Takže opravené aj viac oškrabané :) vymenené R295 C297 ale obrazovka ´chytená ´ ale po ubratí jasu kontrastu ostrosti fajn :)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“